Hete start van de week

Regio – Na een relatief zwoel weekend volgt een hete maandag en een nog hetere dinsdag. Daarna wordt het koeler met eind van de week 21-24 graden en kans op een bui.

Vanochtend is het volop zonnig. Vanwege de felle zonneschijn loopt de temperatuur rap op en aan het eind van de ochtend is het al 25 graden in het noordwesten tot lokaal 30 in het zuidoosten. Vanmiddag is het dan ook zonovergoten en droog. Er trekt een enkele sluierwolk over het land, maar deze tempert het zonlicht nauwelijks. In het oosten wordt het ruim 30 graden , maar in de kustgebieden steekt aan het begin van de middag een zeewind op. Het wordt dan maximaal 28 graden.

Dinsdag voert de zuiden- tot zuidwestenwind verzengend hete lucht vanuit Spanje naar ons land. Het wordt de warmste dag van de week met maxima van 32 graden in de kustgebieden en 33-36 in het binnenland. In Zeeuws-Vlaanderen, Brabant, Limburg, de Achterhoek en Twente kan het zelfs 37-38 graden worden! In de loop van de middag ontstaan enkele stapelwolken. Bovendien neemt aan het eind van de middag vanuit het zuiden de kans op fikse onweersbuien toe.

Woensdag wordt de hitte verdreven en is het bijna 10 graden koeler. Het wordt 22-28 graden. Er is een mix van zon en stapelwolken en er trekt een enkele bui over het land.

De dagen daarna is het tijdelijk vrij normaal zomerweer. De wind komt uit het zuidwesten en er is een afwisseling van zon en stapelwolken. De temperatuur komt met 21-24 graden uit op vrij normale waarden voor de tijd van het jaar. Sinds begin juli is de temperatuur niet zo laag geweest. Er is een kleine kans op een bui. In het weekend lijkt het alweer een paar graden warmer te worden.

Bron: weeronline