Het wordt weer wat warmer

Regio – Maandag nog wel koud, maar wel zonnig. Vanaf dinsdag wordt het zachter en krijgen we wat meer bewolking.

Vandaag, maandag, ziet het weerbeeld er fraai uit. Wie zich goed aankleedt, kan genieten van een zonovergoten dag. De noordoostenwind is matig tot (vrij) krachtig en neemt in de loop van de middag af. Daardoor voelt het al wat minder koud aan. Vanavond neemt in het noorden de bewolking toe en in in de nacht naar dinsdag breidt de bewolking zich uit naar het zuiden. Daarbij kan dan wat lichte neerslag vallen en is er kans op verraderlijke gladheid!

Dinsdag breekt in de ochtend in het noorden de zon door. In het zuiden is het eerst bewolkt en in Zuid-Limburg kan nog wat sneeuw vallen. In de middag schijnt in het hele land de zon flink. Het wordt minder koud met maxima van 6-8 graden. De noordenwind is daarbij matig tot vrij krachtig, 3-5 Bft.

Woensdag is het wisselend bewolkt met af en toe zon, maar ook vrij veel wolkenvelden. Vanuit het noorden trekken enkele lichte buien over het land. Daarbij is ook kans op wat natte sneeuw. In het zuiden blijft het ‘s ochtends droog. Er staat slechts een zwakke tot matige noordwestenwind en de temperatuur stijgt naar 6 graden in het noorden tot 8 in het zuiden.

Vanaf donderdag draait de wind naar het zuidwesten en stroomt zachtere lucht ons land binnen. De temperatuur stijgt naar 8 graden in het noorden en 10 in het zuiden. In het weekend kan het op grote schaal ruim 10 graden worden. Daarbij hebben we te maken met veel wolkenvelden en af en toe wat ruimte voor de zon. De kans op neerslag stijgt, maar grote neerslaghoeveelheden worden voorlopig niet verwacht. In de nachten ligt de temperatuur meestal boven het vriespunt.

Bron: weeronline