Het wordt beter en warmer

Regio – In het weekend is het droog, met vooral zondag zonnige perioden en hogere temperaturen.

lekker weer

Vandaag, vrijdag, is het ‘s ochtends bewolkt met zo nu en dan een beetje zon, maar af en toe ook wat regen. In de middag komen verspreid over het land enkele buien voor. Later in de middag wordt het in het westen overwegend droog en kan de zon doorbreken. Het wordt 10 graden aan de kust, 12 in het binnenland en in het zuiden kan het lokaal 13 graden worden.

In de eerste uren van de avond trekken nog een paar buien over het oosten van het land. Daarna is het droog en wisselend bewolkt. In de nacht kan de temperatuur tijdens heldere perioden in het binnenland tot dicht bij het vriespunt dalen. Aan de grond gaat het 1-3 graden vriezen.

Zaterdag zijn we eindelijk af van het wisselvallige weer. Er zijn wel veel stapelwolken, vooral in het binnenland, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Met 11 graden in het noorden en zo’n 13 graden in het zuiden is het nog steeds kouder dan de normaal van 15-17 graden. Dit komt doordat de wind noordwestelijk blijft.

Zondag belooft een prima lentedag te worden. Er zijn flinke zonnige perioden en stapelwolken. De wind is naar het oosten tot zuidoosten gedraaid en daarmee wordt het opeens een stuk warmer. Het wordt 15 graden in het noorden, 17-18 in de centrale delen en in het zuiden kan het 19, mogelijk zelfs 20 graden worden. In de namiddag en avond is in Zeeland kans op een beetje regen.

Na het weekend is er kans op enkele buien, maar vooral later in de week schijnt regelmatig de zon en dan blijft het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur komt daarbij rond 17 graden te liggen en dat is een vrij normale waarde.

Bron: weeronline