Het klaart op!

Regio – Vanavond trekt de regen geleidelijk oostwaarts het land uit en breekt in het westen de zon door. Morgen zijn er zon, stapelwolken en een enkele bui. Vanaf het weekend krijgen we een aantal dagen prima Hollands zomerweer en wordt het warmer.

regenachtigedagen

Vanavond wordt het vanuit het westen droog. Terwijl het in het oosten en zuidoosten nog flink kan doorregenen, breekt vanavond aan de westkust de zon door.

Aan het eind van de avond wordt het ook in het uiterste oosten zo goed als droog. Vannacht hebben de kustgebieden kans op een enkele bui en kan het in Limburg nog af en toe regenen. Verder zijn er opklaringen en de temperatuur daalt naar 16 graden in het noordwesten tot 14 in het zuidoosten.

Morgen ziet het weerbeeld er iets vriendelijker uit met meer ruimte voor de zon. Wel waait het nog matig tot krachtig uit het zuidwesten en kan het aan zee tijdelijk hard waaien. Lokaal komt een bui voor, maar verder zie je stapelwolken en stukken blauwe lucht als je naar boven kijkt. In de middag neemt in het binnenland het aandeel bewolking ten nadele van de zon toe. De temperatuur komt uit tussen 20 graden in het noordwesten en 22 in het zuidoosten.

Vrijdag trekt een aantal buien over het land, waarbij in het binnenland kans is op een klap onweer. Tussendoor zijn er droge perioden met zonneschijn en er staat iets minder wind. In de middag neemt vanuit het westen de kans op regen af en breekt de zon goed door. Ook deze dag liggen de maxima tussen 20 en 22 graden

In het weekend is het meestal droog en schijnt de zon regelmatig. Zaterdag liggen de temperaturen tussen 21 graden aan de noord(west)kust en 23 landinwaarts. Op zondag wordt het in het noorden 22 graden en krijgen we in het zuiden zomerse temperaturen rond 25 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronlinedan op twitter en facebook.