Het is wat het is

Regio – We krijgen vrij normale temperaturen voor Koningsdag, maar warm is anders … Zondag en maandag worden zelfs grijze en natte dagen. Daarna knapt het weer op met meer zon.

Vandaag, vrijdag, is het eerst fris maar het is droog en er schijnt een mager zonnetje. De temperatuur loopt aan het eind van de ochtend op naar 10 tot 12 graden. Vanmiddag is de bewolking in het westen, noordwesten en noorden tijdelijk wat dikker. Lokaal ontstaat een bui. In de tweede helft van de middag komt de zon vaker tevoorschijn, ook in het westen.

Zaterdag is het in de ochtend op veel plaatsen bewolkt en verspreid over het land komen enkele buien voor. In de middag zijn er minder buien. In het westelijk kustgebied wordt het droog en komt de zon tevoorschijn. In het binnenland zijn er stapelwolken met zo nu en dan wat zon. Het wordt iets frisser dan normaal met 12 tot 14 graden in de kustprovincies en 14 tot lokaal 15 graden in het binnenland. De wind is matig en komt het zuidwesten tot noordwesten. In de avond is het op de meeste plaatsen droog, maar in de nacht gaat het vanuit het zuiden regenen.

Zondag wordt een grijze en regenachtige dag. Het wordt ongeveer even warm als op zaterdag. Alleen in het zuidoosten wordt het met 16 tot lokaal 18 graden iets warmer en daar kan tijdens buien een klap onweer voorkomen. De wind is noordoostelijk en matig in het binnenland tot vrij krachtig langs de kust.

Maandag blijven we te maken houden met een buiig weertype en is het overwegend bewolkt. Met 9 tot 13 graden is het ronduit fris. Vanaf dinsdag breekt de zon weer door en blijft het op een paar buien na droog. De temperatuur stijgt in de tweede helft van de week naar 13 tot 18 graden.

Bron: weeronline