Het blijft (te) warm

Regio – Het wordt ook deze week warm voor de tijd van het jaar. Te warm eigenlijk, maar vinden we dat erg?

Vandaag, maandag, zijn er in het westen veel wolken waaruit soms wat lichte regen of motregen kan vallen. In de oostelijke helft van het land is het overwegend droog met wat zon. In de loop van de middag trekt de meeste (mot)regen naar het noorden weg en komt er vanuit het zuiden meer ruimte voor de zon. In de Randstad wordt het circa 22 graden. De wind is matig en waait uit het zuiden. Er volgt een zachte nacht met minima rond 14 graden.
Dinsdag lijkt nog een droge en vrij zonnige nazomerdag te worden. Een storing ligt wel in onze buurt en daardoor is het niet onbewolkt. In het westen zal het meer bewolkt zijn dan in het oosten en zuidoosten. In het westen en noorden van het land wordt het 20-23 graden. In het zuidoosten kan het kwik lokaal weer oplopen tot een zomerse 25 graden. De wind is matig en waait nog altijd uit het zuiden.
Voor woensdag staat er wat bewolking en een klein beetje regen op de planning. Met maxima van 18-21 graden is het koeler dan komende dagen, maar nog altijd ruim warmer dan normaal half oktober.
Vanaf donderdag moet de maximumtemperatuur nog wat inleveren en komt dan rond 16 graden te liggen. Het weerbeeld is daarbij wisselend bewolkt en overwegend droog. Regionaal kan een keer wat regen vallen, maar veel zal het niet zijn.

Pas vanaf volgende week zondag neemt de kans op natter herfstweer significant toe.
Bron: weeronline