Heropening Citybox, een mooi voorbeeld van samenwerking en initiatief

Roelofarendsveen – Dinsdag 19 december om 15.00 uur wordt de voetbalkooi bij Brede  School Kaskade aan het Schoolplein, ter hoogte van nr 1 t/m 3 officieel geopend.

Burgemeester Marina van der Velde-Menting en wethouder Henk Hoek wonen deze letterlijke en figuurlijke ‘aftrap’ bij. Kinderen en direct omwonenden van de Citybox (speciale voetbalkooi) in Roelofarendsveen vonden het vervelend dat de ballen te vaak uit de Citybox vlogen. Daar moest iets mee gebeuren vonden zij. Een direct omwonende is daarom, samen met de jeugd en lokale ondernemers, in actie gekomen. Zij hebben gezamenlijk een plan geschreven voor de initiatievenmarkt van de gemeente die in het voorjaar van 2017 georganiseerd is. Met succes. De raad heeft het initiatief gehonoreerd met een bijdrage. Met deze bijdrage is het plan nu uitgevoerd; er is een hek langs de sloot geplaatst, en er is een daknet over de Citybox gerealiseerd. De Citybox is klaar voor heropening.

voetbalkooi

De voetbalkooi voor de aanpassingen

De opening van de Citybox, die naast Brede school Kaskade staat, wordt door de school verzorgd. Ook de jongerenwerkers zijn aanwezig. De burgemeester, wethouder en jongeren maken er een mooi voetbalfeestje van.

Artikel bron: Gem. KenB