Herinrichting Wilgenlaan e.o.

Vervangen riolering en herinrichting van de weg

Leimuiden – Het project  Wilgenlaan omvat de volgende straten: Wilgenlaan, Meidoornplein (zuid-zijde) en een deel van de Kastanjelaan.

Het wegdek is aan vervanging toe en ook de daaronder liggende riolering verkeert in slechte staat. Om de overlast voor bewoners te beperken, worden het riool en het wegdek tegelijkertijd vervangen. Er komt een gescheiden rioolstelsel, zodat er voortaan voldoende capaciteit is om het regenwater en het huisvuilwater af te voeren. Beide werkzaamheden worden dit jaar uitgevoerd.

Om tot een definitief ontwerp te komen, is naast specifieke vakkennis ook inbreng van bewoners opgehaald. Dit verslag kunt u hieronder downloaden. Er is een nieuw ontwerp gemaakt voor het grasveld op het Meidoornplein. Het ontwerp is aangepast nadat door bewoners is aangegeven dat creëren van meer parkeerplaatsen niet wenselijk is omdat dit ten koste zou gaan van het grasveld. In de bewonersbijeenkomst is aangegeven dat het grasveld weg zou mogen als er geen speeltoestellen worden geplaatst. Naar aanleiding van deze bijeenkomst is het eerste ontwerp gemaakt. In het nieuwe en huidige ontwerp blijft het centrum van het Meidoornplein een grasveld. Vanuit de Lijsterbeslaan en de Wilgenlaan zijn de parkeerplaatsen bereikbaar. De ruimte tussen grasveld en parkeerplaatsen wordt opgevuld met grond om het hoogteverschil op te vangen. Rondom het plein komt een trottoir.

Na uitvoering van alle werkzaamheden wordt de Wilgenlaan als eenrichtingsverkeer ingesteld.

Planning

Waterleidingbedrijf Oasen en elektriciteitsnetbeheerder Liander starten hun werkzaamheden in de week van 22 augustus. Hierover wordt u door hen geïnformeerd. Deze werkzaamheden duren ongeveer 7 weken. Aansluitend start de aannemer in opdracht van gemeente Kaag en Braassem eind september met het vervangen van het riool. Aan het einde van dit jaar is al het werk afgerond en is de nieuwe bestrating gereed volgens ontwerp.

Meer info op: https://secure.kaagenbraassem.nl/wonen-en-leven/projecten_3320/item/leimuiden-herinrichting-wilgenlaan-eo_34637.html?pk_campaign=Redirects&pk_kwd=wilgenlaan

Artikel bron: Gem. KenB