Herfstig weekje

Regio – Het blijft de komende dagen wisselvallig met regelmatig buien en tussendoor een beetje zon. Ook de wind doet mee.

Wind

Vandaag, maandag, wisselen stapelwolken en zonnige perioden elkaar af. In het westen en noorden komen buien voor, maar in het zuiden, midden en oosten is het op veel plaatsen een tijd droog. In de middag neemt in het hele land het aantal buien toe en daarbij is kans op een klap onweer. Het wordt zo’n 17 graden en de matige tot vrij krachtige zuidwestenwind maakt het er voor het gevoel niet warmer op. Aan de westkust is de wind krachtig tot hard. In de avond houden de buien nog een tijd aan. Later op de avond en in de nacht zijn in het zuidoosten ook droge perioden.

Dinsdag kunnen we opnieuw buien verwachten. Af en toe breekt de zon even door en het wordt 16-17 graden. Normaal is het halverwege september 18-19 graden.

Woensdag wordt een winderige dag. In het westen is de wind krachtig tot hard en aan de kust wordt het stormachtig. Daarbij kunnen we vooral in de kustgebieden (zware) windstoten verwachten van 70-80 km per uur. Het weerbeeld laat zich makkelijk raden met in het hele land regelmatig buien, maar zo nu en dan is er ook zon. Het wordt 15-16 graden in het noorden tot 17 in het zuiden.

Donderdag is het een groot deel van de tijd bewolkt en perioden met regen. Het waait minder hard, maar de westenwind is nog altijd matig tot (vrij) krachtig. Het wordt slechts 14-15 graden. Normaal wordt het halverwege september 18-19 graden.

De dagen daarna blijft het herfstachtig met regelmatig regen, weinig zon en middagtemperaturen rond 16. Vanaf zondag nemen de buien af en stijgt de kans op zonnige momenten. De temperatuur kan een paar graden stijgen.

Bron: weeronline