HCC Alkemade Heren 1 toch nog kampioen

Leiden – Op de allerlaatste zondag 17 juni van het seizoen zijn de Heren van Hockeyclub Alkemade totaal onverwacht maar met volledige overtuiging kampioen geworden. Na een bloedstollende wedstrijd tegen de Leidse hockeyers van Creamvillage werd duidelijk dat het seizoen niet voor niets was geweest.

Het afgelopen seizoen heeft de Heren 1 van Alkemade onder begeleiding van trainer Marcel Bakx flinke progressie gemaakt. De losse flodders hebben plaats gemaakt voor harde diagonale ballen en mooie intikkers. Aanvoerder Tim Haasnoot meldt over deze samenwerking: “deze combinatie van team en trainer was unaniem een belachelijk groot succes, absoluut”. Hij is dan ook niet verbaasd dat de trainer wordt weggekaapt door de Dames 1.

Het seizoen begon voor de mannen met een kleine misstap tegen LOHC, maar zoals de onvolprezen nummer 9 Fred altijd zegt “hardlopers zijn doodlopers”. In de wedstrijden daarna wisten de heren aan te haken bij de top van de competitie. Bij de winterstop was de achterstand op de concurrentie bijna ingehaald. Om na de winter verder te kunnen bouwen op het succes werd er ook in de koudste maanden van het jaar door gebouwd aan het team. Deze winterse inspanningen werden beloond met de winst op het Noordzeetoernooi in het eerste weekend na de winterstop.

De lijn van de winter werd meegenomen naar de eerste zonnige weekenden van het seizoen. Na een aantal lullige verliespotten werd duidelijk dat het spannend werd in de strijd om de bovenste plaats. Na onderlinge schermutselingen met mede toppers als Nieuwkoop en Catwijck leken de buren van Nieuwkoop aan het langste eind te trekken. De ontknoping kwam te liggen in het laatste weekend, de competitie bleek een klassiek gevoel voor drama te bevatten.

Op eigen veld bleek Nieuwkoop niet in staat om de favorietenrol waar te maken. Er werd verloren van de Liga’s van Evergreen. De aanvoerder van Nieuwkoop bleek de reden van dit verlies niet binnen de eigen ploeg te zoeken: “Als team hebben we er alles aan gedaan om de punten binnen te slepen, maar op een veld zoals het onze is dat haast onmogelijk”. Met deze laatste opmerking doelt hij op het veld van Nieuwkoop dat aan vervanging toe is.

Door deze misser van Nieuwkoop roken de mannen van Alkemade hun kans. In een zinderende wedstrijd werd onder toeziend oog van het meegereisde publiek met 1-4 gewonnen. Deze uitslag bleek precies genoeg om de competitie alsnog op doelsaldo te winnen. Een blije aanvoerder meldt na de overwinning: “wij zijn ontzettend blij! Ik zie het zo, zelfs de dunste pannenkoek heeft 2 kanten. Onze overwinning smaakt zoet en de kant van Nieuwkoop zuur”.

Artikel bron: KenBnieuws