Hardleerse bestuurder raakt auto kwijt

Regio – In de nacht van zondag op maandag is een 54-jarige Alphenaar zijn auto kwijt geraakt. Dit nadat hij tot twee maal toe was aangehouden onder invloed terwijl zijn rijbewijs ongeldig was.

hardleerse-rijder

Omstreeks 20:50 uur zag een agent van politieteam Kaag en Braassem de auto slingerend rijden over de N207 ter hoogte van Rijnsaterwoude.
Bij controle op straat bleek dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Hij blies namelijk een “FAIL” indicatie op het blaasapparaat. Op het bureau blies de man bijna 3x meer dan toegestaan, namelijk 600 ugl.
Tevens bleek dat het rijbewijs van de man al sinds 2013 ongeldig was verklaard in verband met het rijden onder invloed van alcohol.
De man is na het uitreiken van zijn dagvaarding heengezonden.

Rond middernacht zagen agenten van de nachtdienst tot hun verbazing de man weer rijden op de Eisenhowerlaan in Alphen aan den Rijn. Na het geven van het stopteken, wat pas werd opgevolgd nadat de zwaailichten aangingen, werd de man gecontroleerd. De man bleek nog steeds onder invloed van alcohol en blies op het bureau 580 ugl.
Naast het opmaken van het proces-verbaal is de auto van de man ook inbeslaggenomen. De man zal zich eerdaags moeten verantwoorden voor de rechter.

Artikel bron: Politie KenB
Foto bron: Politie KenB