hard werken levert WVC vrouwen1 volle buit op

Oude Wetering – De eerste thuis wedstrijd van het seizoen tegen het gepromoveerde KFC uit Koog aan de Zaan. KFC had ook hun eerste wedstrijd gewonnen en nog wel van Overbos, zoals verwacht werd het geen makkelijke opgave vandaag.

Waar we vorige week nog wel wat tijd en ruimte kregen om te voetballen was dat nu een stuk minder, KFC zat er overal vrij kort bovenop en schuwde de duels niet. Het zou een leerzaam wedstrijdje worden voor onze youngsters….weinig tijd en ruimte krijgen, ja hoe gaan we dan toch aan aanvallen toe komen ? Aan beide zijde hadden de keepsters het rustig, het was net na het half uur dat Kelly v/d Tang diep werd gestuurd, en haar voorzet vond de mee opgekomen Mariska van Berkel en die kopte de bal prima tegendraads in en zo was er de voorsprong. De rest van de 1e helft hadden we wel de verdedigende controle maar aanvallend lukte het ook niet echt om nog veel meer te creëren.

Het begin van de 2e helft was er een opsteker, Kelly v/d Tang strafte een fout van de keepster genadeloos af, met een mooi boogballetje en zo stonden we op dat moment op een comfortabele 2-0. We hadden alleen niet gerekend op route 66… KFC gaf zich niet gewonnen, integendeel het begon steeds meer vooruit te spelen en we verloren vanaf minuut 66 langzaam maar zeker de slag (en voornamelijk de duels) op het middenveld. Als dan KFC uiteindelijk onze verdediging voorbij weet te spelen en de aansluitingstreffer scoort is het hek helemaal van de dam, zoals ze dat noemen.

We worden teruggedrongen op eigen helft en komen er nog maar spaarzaam uit. Maar bij deze spaarzame uitvallen zat wel een levensgrote kans voor wederom Kelly v/d Tang, die eerder bij de bal was dan de uit de 16 meter gekomen keepster maar haar schuiver ging helaas aan de verkeerde kant van de paal. De duels weden grimmiger, de mensen langs de kant begonnen zich ook meer te roeren en de scheidsrechter kreeg zijn handenvol. De gelijkmaker was wat discutabel vanuit ons zicht, een overtreding op Dian Huigsloot ging vooraf dachten wij maar de goal telde en zo was het weer gelijk.

Met nog een klein kwartiertje op de klok lijken we nu blij te moeten zijn om dit punt te kunnen houden, maar de meiden tonen karakter… ze worstelen zich onder de druk vandaan en zodoende komen we zelf ook weer aan aanvallen toe. Een mooi schot van Anna Spruit gaat net over de lat en er volgen een aantal cornerballen. KFC gaat ook nog vol voor de 3 punten en elke bal gaat ram naar voren en het blijft dus opletten voor onze verdedigers. Een aanval van ons over de linkerflank, prima voorzet die bij Esmee Schrama uitkomt, Esmee kapt haar tegenstander uit en geeft de bal aan de vrijstaande Anne v/d Meer en die schiet de bal in de touwen en zo 3-2. KFC protesteert die vinden dat er onderweg een overtreding is gemaakt, maar net als bij onze tegen goal blijft de scheidsrechter bij zijn beslissing. De laatste minuten op standje overleven en uitspelen, en dan zijn de 3 zwaar bevochten punten in de tas.

Volgende week de volgende zware klus, uit naar Overbos toe, kijken of we het beter kunnen doen dan eind mei.

In de Poule: Purmerland won ook haar 2e wedstrijd, 2-0 bij Limmen is zeker geen slecht resultaat. Velsen won sinds meer dan een jaar eindelijk weer eens, in Boskoop werd Floreant met 3-1 verslagen. De Kennemers debuteerde in de 2e klasse met een 2-0 overwinning op Medemblik. ‘t Goy kon het thuis niet winnen van Winkel 2-5 en Overbos en Hillegom deelde de punten 2-2. Opvallend is dat er nog geen grote uitslagen te noteren zijn, de teams in deze 2e  klasse lijken aardig aan elkaar gewaagd, dit kan dus een spannende competitie worden.

Artikel bron: WVC