Handen op elkaar voor coöperatieve zonne-energie

Kaag en Braassem – Vandaag ondertekenden KBenergie en de gemeente de overeenkomst in een volgende stap naar een coöperatief zonnedak op het dak van het gemeentehuis. In de overeenkomst is opgenomen dat de energiecoöperatie KBenergie twee daken van het gemeentehuis, het platte dak van de aanbouw en het aansluitende pannendak van het ‘oude’ deel, minimaal 15 jaar mag gebruiken voor het opwekken van zonne-energie.

Inwoners van de gemeente kunnen lid worden van de coöperatie en zo mee profiteren van de zonne-energie die opgewekt wordt. Op deze manier kunnen inwoners die zelf geen zonnepanelen op het eigen dak kunnen of willen hebben, toch bijdragen in de doelstelling om energieneutraal te worden.

Het dak van het gemeentehuis wordt eind 2018 opgesierd door 248 zonnepanelen. Deze leveren jaarlijks 65.000 kWh, genoeg voor verbruik gemiddeld 20 huishoudens. Het eerste project is dan afgerond. KBenergie heeft al te kennen gegeven dat zij vervolgprojecten op het oog heeft. De energiecoöperatie wordt bijgestaan door de overkoepelende organisatie Zon op Nederland. Zij hebben door het hele land tal van projecten gerealiseerd.

Kijk hoe het werkt op www.kbenergie.nl

Auteur: Job