Handbalsters ROAC willen degradatiehandbal ontlopen.

De handbalsters van ROAC leken afgelopen seizoen, na een zwaar seizoen in de Hoofdklasse, te degraderen naar de 1e klasse, maar in de allerlaatste wedstrijd uit tegen Schipluiden vocht ROAC voor haar laatste kans en poetste de achterstand in punten helemaal weg. De ploeg uit Rijpwetering moest diep gaan maar redde uiteindelijk haar hachje en mag het komend seizoen opnieuw uitkomen in de Hoofdklasse.

De vorige seizoen gestarte trainer Kees Toonen verlengde zijn contract voor een jaar met een optie voor nog twee jaar dus dat zal stabiliteit moeten brengen in de weer verder verjongde selectie van de ploeg uit Rijpwetering, die ook aan het eind van afgelopen seizoen weer routine zag stoppen.
“We hebben inderdaad weer ervaring ingeleverd maar dit geeft ook weer ruimte voor jong talent wat veel aanwezig is bij ROAC om door te schuiven” zo vertelt Kees Toonen. “De jonge talentvolle meiden die afgelopen seizoen minuten hebben gemaakt zullen nu de kar moeten gaan trekken en volop de gelegenheid krijgen zich verder te kunnen ontwikkelen. Verder is de selectie aangevuld met Maxime Vlasman, afgelopen seizoen speelster bij KDO en zij krijgt de moeilijke taak om Melissa Boere te vervangen die vanwege haar studie moest stoppen. Toch is Toonen realistisch voor het nieuwe seizoen. “Het gaat zeker weer een zwaar seizoen worden, maar ons doel is toch om het degradatiehandbal te ontlopen en daarnaast toch ook vooral de jonge talenten te laten doorbreken op dit niveau”.

De dames worden vanaf 20 augustus weer verwacht voor de eerste training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen dat pas op 7 oktober van start gaat.

Auteur: ROAC