Gulle lach bij “Een Rits Te Ver”

Oude Wetering – Op 11 november is de absurdistische komedie “Een Rits Te Ver” succesvol in première gegaan in het Bonaventura College in Roelofarendsveen. En in het eerste weekend heeft toneelvereniging St. Theodulfus menig bezoeker heerlijk laten schateren! Iets wat ze herhalen op 18 en 19 november om 20.00 uur!

Natuurlijk waren de verwachtingen hoog gespannen voor een avondje lachen. Want “Een Rits Te Ver” is geschreven door de inmiddels bekende Jon van Eerd, die reeds menig dol-dwaas en komisch stuk geschreven en gespeeld heeft. Dus de lat lag hoog in het eerste weekend, maar aan de reacties uit de zaal te horen is die lat gehaald. En wat is er nu fijner dan lekker een avondje lachen samen met vrienden in deze donkere dagen.

persfoto2_st-theodulfus

Het verhaal speelt zich af camping De Wielewaal waar Harry Vermeulen (briljant vertolkt door Tom van der Meer die het ook, samen met Lisa Daleman, regisseerde) de leiding heeft. Een wat gespannen man die onder druk van een naderende inspectie van de gemeente probeert de boel draaiende te houden. Gelukkig, of misschien ongelukkig, wordt hij bijgestaan door dochter Lies (een mooie vertolking door Dyonne van Amsterdam) en Chinese werkneemster Lang Leng Hop (door Saskia van der Meer, die erin slaagt om de lachers permanent op haar hand te hebben).

Maar ja, het is natuurlijk vreselijk vervelend als je niet weet wie de inspecteur is. Is de asociale Maya (overtuigend gespeeld door Corry Zoet), de fotograferende Norbet (een gladde rol door Rob Pieterse), de loshandige Jasper (fijn neergezet door Mark Hogeboom) of de streng ogende Karin (goed gespeeld door Petra l’Ami). Harry weet het allemaal niet meer en onbewust zakt Harry steeds verder weg in een hilarische draaikolk van problemen, spraakverwarringen, absurde verzinsels en misverstanden.

Al met al zijn dit de perfecte ingrediënten om een avondje lekker te lachen! Voor de 18e en 19e november zijn er nog kaartjes werd verteld na afloop en de voorstellingen beginnen om 20.00 uur in het Bonaventura College in Roelofarendsveen.

Kaartjes voor de voorstelling kosten 7 euro per persoon en zijn tijdens alle uitvoeringsdata te verkrijgen aan de zaal. Maar mocht u van tevoren verzekerd zijn van een plaats, dan kunt u via de website (www.theodulfus.nl) reserveren. Of, indien u dat beter uitkomt, kunt u ook bellen op 14 november tussen 20.15 en 21.30 uur naar 06 236 42 109.

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u weer gezellig aanschuiven bij ‘Het Hof van Alkemade’ voor het speciale Theatermenu. Dit menu zult u dan telefonisch moeten reserveren via 06 236 42 109.

Auteur: Theodulfus
Foto bron: Theodulfus