Groot onderhoud N446, hoe moet het met het tractorverkeer

Hoogmade/Woubrugge – Na 27 jaar is de provincieweg N446 toe aan een flinke onderhoudsbeurt. Dat kan niet zonder dat het  overlast veroorzaakt voor de weggebruikers en de aanliggende bedrijven en bewoners. Woensdag 22 maart was De Stal in Hoogmade de plek waar de beheerder van de weg, de provincie Zuid-Holland, tekst en uitleg gaf wat er gaat gebeuren en wanneer. Vele belanghebbenden, vooral agrariërs,  kwamen zich op de hoogte stellen, hun klacht: in mei is het maaitijd, waar en wanneer kunnen rijden met onze tractoren. Een vergeten item van de provincie maar beloven ze, we komen met een oplossing.

De belangrijkste reden voor het groot onderhoud is de staat van onderhoud van de weg. De voornaamste werkzaamheden zijn het asfalteren van de hoofdrijbaan en het fietspad, het onderhoud aan de Doesmolenbrug en de vervanging van een fietsbrug.

In het weekend waarin de werkzaamheden aan de Doesmolenbrug plaatsvinden (naar verwachting het weekend van 22 en 23 april) wordt de brug niet bediend. Niet alle recreatievaart kan dan onder de brug door. Het wegverkeer wordt omgeleid. Ook tijdens de andere weekendafsluitingen en nachtafsluitingen maakt het verkeer gebruik van aangegeven omleidingsroutes via de A4, N11 en de N207. Houd rekening met 30 minuten extra reistijd.

Tijdens de avond- en nachtafsluitingen worden de buslijnen 182 en 183 omgeleid. Zie te zijner tijd Arriva voor nadere informatie. Nood- en hulpdiensten krijgen altijd doorgang. Tijdens de vervanging van de fietsbrug worden fietsers omgeleid via Hoogmade-dorp zonder extra reistijd.

Meer info: https://www.zuid-holland.nl/actueel/verkeersinformatie/@16549/n446-inloopavond/

 

Auteur: Job Grovenstein
Artikel bron: Prov. Z-H