Groot feest op Nationale boomfeestdag

Kaag en Braassem –  Op woensdag 22 maart plantten burgemeester Van der Velde en wethouder Haarman, samen met groep 6 van basisschool De Roelevaer, 3 grote lindes, 224 heesters en 60 klimplanten in het parkje bij ‘t Oog.

De gemeente Kaag en Braassem hecht belang aan een groene gemeente en droeg op deze wijze graag een steentje bij op Boomfeestdag. De bomen en struiken die geplant zijn, vormen een mooie aanvulling op de groene entree aan de kant van de snelweg A4. De komende periode wordt het parkje nog mooier; we zaaien bloemen in en maken het tot een ecologisch gebiedje waar knaagdieren, vogels en insecten hun plekje kunnen vinden.

boomplantdag (Small)

Spierballen in groep 6 van Basisschool De Roelear;

Boomfeestdag bestaat al 60 jaar! Een mooi jubileum voor een Groen Nederland. De eerste boom werd vandaag geplant door Wethouder Haarman, samen met de jarige Elin van groep 6 van basisschool De Roelevaer. Vervolgens heeft deze groep keihard en met veel plezier, samen met de burgemeester en de wethouder, gewerkt om de grote aantallen bomen, struiken en planten een mooie plek in het parkje te geven. Dank jullie wel!

 

Artikel bron: Gem. KenB
Foto bron: Gem. KenB