Grijs, koud, wisselvallig en meer

Regio – In het weerbingo-spel komen we deze week bijna alle varianten tegen.

Vandaag, maandag, start grijs en lokaal valt wat lichte regen of motregen. In de middag is het op de meeste plaatsen droog en misschien breekt in het noorden nog even de zon door. De wind waait nog steeds uit het noordoosten en is matig en daardoor voelt het koud aan.

Dinsdag start de dag weer grijs met nevel, mist en lage bewolking. Gedurende de dag komt op steeds meer plaatsen de zon tevoorschijn. Het wordt de koudste dag van de week met maxima van 2 graden in het noordoosten tot 5 in het zuiden. Normaal ligt de middagtemperatuur eind november rond 8 graden. De wind waait uit het zuidoosten en is matig tot in de noordelijke kustgebieden vrij krachtig. ‘s Avonds neemt de bewolking toe en volgt vanuit het zuidwesten regen. In het noorden en oosten valt de eerste neerslag in de nacht naar woensdag misschien als natte sneeuw.

Woensdag wordt een natte en bewolkte herfstdag. Daarbij waait het stevig uit het zuiden. Woensdagochtend is het aanvankelijk slechts 2-6 graden, maar aan het einde van de dag is de temperatuur oplopen tot 7-11 graden. De hoogste temperaturen zijn voor Zeeland, de laagste voor het noordoosten.

Donderdag wordt het nog zachter met maxima van 10 graden in Groningen tot lokaal 13 in het zuiden. Het weerbeeld wordt er echter niet beter op. Het is bewolkt met van tijd tot tijd regen en een stevige zuidenwind.

De dagen daarna wordt het wat minder nat, maar het blijft wisselvallig. De wind zit in de zuid- tot zuidwesthoek en blijft daarmee zachte lucht aanvoeren. Minstens tot Pakjesavond blijft het zeer waarschijnlijk vrij zacht met maxima rond 10 graden en minima in het algemeen ruim boven het vriespunt.

Bron: weeronline