Grijs en zacht naar het einde

Regio – Na een wat grijs weekend gaan we langzaam naar een (waarschijnlijk) droge jaarwisseling.

 

Vandaag, vrijdag, is het op de meeste plaatsen bewolkt. Lokaal misschien wat motregen. Het wordt zo’n 6-7 graden en er staat een zwakke zuidwestenwind. In de avond meer bewolking met ook wat meer neerslag. Regionaal kan het flink nevelig worden.

Zaterdag is ook een bewolkte dag. Zo nu en dan is de bewolking wat dunner en is een beetje blauwe lucht zichtbaar. We zien de zon nauwelijks, maar het lijkt droog te blijven tot de avond. Een matige zuidwestenwind brengt in de nacht naar zondag wat (mot)regen. Met minima van 6-8 graden is het zacht.

Zondag is het grijs en zacht. Met maxima van 9 graden in het noorden en oosten en 10-11 graden in het midden en zuidwesten is het nog wat zachter dan op zaterdag. Het is overwegend droog met alleen zeer lokaal een beetje motregen. Er staat een matige westenwind. In de avond en in de nacht naar maandag neemt de kans op wat motregen toe.

Op Oudjaarsdag blijft het zacht met 9-10 graden. Een matige westenwind voert veel wolkenvelden aan, maar er is ook kans op enkele opklaringen. De kans dat het droog blijft is groot. Tijdens de jaarwisseling houdt de wind zich rustig en dat maakt het afsteken van vuurwerk minder risicovol. Rond middernacht is het waarschijnlijk droog en 6-7 graden.

De dagen daarna wordt het minder zacht, daalt de middagtemperatuur naar 6-8 graden. We blijven echter te maken houden met vrij veel wolkenvelden, soms zon en kans op een klein beetje (mot)regen. Waarschijnlijk blijft het iets zachter dan normaal.

Bron: weeronline