Gratis zwemdiploma A voor minima blijft mogelijk

Kaag en Braassem – In de gemeente kunnen kinderen, die tussen de 5 en 18 jaar zijn en onder de armoede grens leven, gratis hun zwemdiploma A kunnen halen. Leren zwemmen is niet alleen belangrijk voor hun veiligheid maar ook goed voor hun gezondheid en het maken van contact met andere kinderen. Het gratis zwemdiploma bleek een groot succes. Zo groot zelfs dat het fonds dat dit mogelijk maakt -ontstaan door een samenwerking tussen de gemeente, de Tweesprong, de Driemaster, het Jeugdfonds en de Rabobank- volledig op was. Extra sponsoring was dus hard nodig.

Dinsdag 18 september heeft wethouder sport Floris Schoonderwoerd de ondertekening voor sponsoring door stichtingen Lani en Nico Straathof symbolisch in ontvangst genomen in sport- en recreatiecentrum De Tweesprong. Door de sponsoring van deze twee stichtingen blijft het gratis zwemdiploma A voor minima ook in de komende periode mogelijk!

Aanmelden?
Wilt u dat uw kind leert zwemmen, maar heeft u de financiële middelen niet? Dan kunt u zich melden bij één van onze intermediairs, bijvoorbeeld bij de Papierwinkel of het Centrum voor Jeugd en Gezin. Wilt u hier meer informatie over? Ga naar https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/zuid-holland/.

Artikel bron: Gem. KenB