Gondelvaart Kaag groot succes

Honderden bezoekers bezochten de markt met streekproducten en ambachten, visrokers deden hun uiterste best om in aanmerking te komen voor de titel beste makreelroker en een lange sliert boten voeren verlicht langs de kades. Het spectaculaire vuurwerk na afloop maakte de dag zaterdag 18 augustus compleet.

De organisatie van deze derde editie van de Kaegse Gondelvaart kijkt tevreden terug op de dag. Honderden boten namen deel aan de verlichte rondgang. Een daarvan was Kaagervaring, een fluisterboot die mensen met een lichamelijke beperking de kans geeft waterervaring op te doen. Deze boot won in de categorie open boten de eerste prijs. Bij de categorie grote boten voeren meerdere boten fantastisch versierd in de stoet voorbij. De prijs voor de meest creatieve boot was voor Jacques en Lex, die hun eigen gondelvaart hadden met nagemaakte verlichte gondels uit Venetiƫ.

De burgemeester van Kaag en Braassem heette voor aanvang van de gondelvaart de studenten van de academie van zelfstandigheid van harte welkom. Op deze academie wordt mensen met een (verstandelijke) beperking een ontwikkelingstraject aangeboden. De studenten werden met een rondvaart in de Koningin Juliana in het zonnetje gezet en hielden op de boot hun eigen feestje met livezanger Jeroen van Katwijk. Ook het startschot van het grote vuurwerkspektakel was in handen van de burgemeester. De vele bezoekers langs de waterkant op het eiland of in Buitenkaag hebben genoten.