Goed weer kindervakantieweek

Regio – De laatste week van de (basis)schoolvakantie, is traditioneel voor de kindervakantieactiviteiten, o.a. huttenbouw. De weergoden lijken goed gemutst.

zonnig

Vandaag, vrijdag, heeft het oosten te maken met vrij dikke bewolking. Vooral in Limburg is kans op een bui. In de rest van het land blijft het droog en schijnt de zon van tijd tot tijd. Bij een zwakke tot matige westenwind wordt het niet warmer dan 20 of 21 graden.

InĀ weekend krijgen we zaterdag te maken met een storing. Vanuit het westen trekt een regengebied over het land. Pas in de avond wordt het overal droog en klaart het op. Het wordt dan slechts 19 of 20 graden bij een aantrekkende westenwind. Een dag om snel te vergeten dus! Gelukkig ziet zondag er een stuk beter uit. Vooral in het westen schijnt de zon flink en het blijft op een lokaal buitje na droog. Bij weinig wind wordt het dan 19 graden op de Wadden en 23 in Noord-Limburg.

De nieuwste weermodellen komen maandag en dinsdag met een vleugje zomerse warmte op de proppen! De wind draait eventjes naar het zuidoosten, waardoor warme lucht uit Duitsland ons land kan bereiken. Vooral in het zuidoosten gaan we dit merken. Maandag lijkt volgens de huidige verwachting een mooie dag te worden met veel zon. Het zuidwesten maakt eind van de dag kans op een lokale onweersbui. Het wordt dan 22 graden op de Wadden, 24 in het midden en 26 in het zuidoosten. Dinsdag kan het in de oostelijke helft van het land zelfs 25-28 graden worden! Dan nemen de bewolking en kans op buien alweer toe.

Helaas voor de vakantiegangers is dit niet het begin van een langere stabiele hoogzomerse periode. Het kwik zakt namelijk vanaf woensdag terug naar 20-23 graden. Waarschijnlijk komt dan het licht wisselvallige (Hollandse) zomerweer terug, met naast buien ook genoeg droge momenten waarbij de zon schijnt.

Bron: weeronline