Goed begin, daarna weer wisselvallig

Regio – Vandaag komt er heerlijk zomerweer met veel zon en met maxima van 22-26 graden is het goed toeven. Vanaf dinsdag wordt het opnieuw wisselvallig.

zon in blauw

Maandag (vandaag) belooft een heerlijke zomerdag te worden. Voor liefhebbers van zon wordt het genieten in eigen land. De ochtend begint met uitbundige zonneschijn. In de loop van de ochtend ontstaat een enkele stapelwolk.

‘s Middags is er veel zon en zijn er slechts enkele stapelwolken. Soms trekt een dunne sluierwolk voor de zon langs, maar dat zal het zonlicht nauwelijks tegenhouden. Er staat een overwegend zwakke wind uit zuidelijke richtingen. Soms valt de wind zelfs helemaal weg.

De maxima komen uit op 21 graden op de Wadden, 22 in het westen en noorden tot 26 in Limburg. Dit zijn normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Doordat er nauwelijks wind staat is het voor het gevoel warm. Wel is het door de lage luchtvochtigheid een droge en aangename warmte.

Vanavond en in de nacht naar dinsdag is het overwegend helder. Het maanlicht schijnt door dunne sluierwolken. De minimumtemperatuur komt uit op 12 graden in het oosten tot 15 in het westen. In de loop van de nacht wordt de bewolking geleidelijk dikker.

Dinsdag is het gedaan met het zonnige en warme zomerweer. Na een vrij zonnige start neemt vanuit het zuiden de bewolking toe. In de middag trekken stevige buien van zuid naar noord over het land en daarbij is kans op onweer, hagel en windstoten. Van tijd tot tijd kan het flink plenzen. De maximumtemperaturen liggen voor de buien uit op 21-23 graden.

Woensdag blijft het wisselvallig. De dag lijkt vrij zonnig en droog te starten, maar al gauw ontstaan grote stapelwolken en stevige buien. Ook woensdag is daarbij kans op onweer. Tussen de buien door is soms een glimp van de zon te zien. Met maxima van 19 graden in het westen tot 21 in het oosten is het vrij fris. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

De dagen daarna houdt het wisselvallige weer aan. Daarbij is veel bewolking en komt het tot talrijke (onweers)buien. Met middagtemperaturen van circa 18 graden is het erg fris voor de tijd van het jaar. Normaal komt het kwik uit tussen 21 graden in het noorden en 25 in het zuiden. Volgend weekend lijkt het geleidelijk warmer te worden, maar de maxima blijven beneden normaal. Ook lijkt de buienkans af te nemen. Standvastig warm en zonnig zomerweer is voorlopig niet in beeld.

Bron: weeronline