Glasvezel voor buitengebied weer stap dichterbij

Kaag en Braassem/Nieuwkoop – Al in 2016 is een burgerinitiatief vanuit de gemeentes Kaag en Braassem en Nieuwkoop gestart om een glasvezelnetwerk te realiseren in de buitengebieden van Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Met het vinden van een investeerder heeft DICO Snel Internet Buitengebied een mooie stap gezet richting de realisatie van dit netwerk.

glasvezel

Op 21 november ondertekenden de investeerder, DICO, de gemeente Kaag en Braassem en gemeente Nieuwkoop een convenant, waarmee de vergunning voor de aanleg aangevraagd kan worden.

Verbetering leefbaarheid buitengebied

Wethouder Yvonne Peters van gemeente Kaag en Braassem is zeer verheugd dat er nu uitzicht is op snel internet in het buitengebied: “Het is belangrijk dat alle inwoners van Kaag en Braassem ook als ze in het buitengebied wonen, over goed internet kunnen beschikken. Daarom zijn we blij met dit initiatief en ondersteunen wij dit van harte. Ik ben blij dat het project ‘Snel Internet Buitengebied’ nu daadwerkelijk van start gaat en dat inwoners en ondernemers in het buitengebied eind 2018 over snel internet kunnen beschikken.”

Werven van abonnees

In het eerste kwartaal van 2018 start DICO met het werven van abonnees. Via onder andere informatieavonden en de website https:\kaagenbraassem.snelinternetbuitengebied.nl informeren zij inwoners over de deelnemende providers en de bijbehorende voorwaarden. Inwoners kunnen zich van 8 januari tot en met 9 april 2018 aanmelden bij één van de deelnemende providers. Bij aanmelding tijdens deze periode profiteren zij van aantrekkelijke kortingen. Aanmelden na 9 april brengt extra kosten met zich mee. Wanneer 50% van de inwoners van het buitengebied een abonnement heeft afgesloten, starten we daadwerkelijk met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Iedereen die zich via een voorinschrijving heeft aangemeld heeft dan voor 1 januari 2019 glasvezel in huis en profiteert daarmee van snel internet, storingsvrije televisie en telefonie.

Aanbod providers

In Gemeente Kaag en Braassem hebben inwoners keuze uit 4 glasvezelproviders. Multifiber en Solcon leveren diensten voor consumenten en de klein-zakelijke gebruiker. Cbizz en Weserve richten zich op zakelijke klanten. Op de website  https:\kaagenbraassem.snelinternetbuitengebied.nl staat alle informatie over het project, de providers, de prijzen en de kortingen.

Artikel bron: Gem. KenB