Gezellig recreatie gymwedstrijd in De Vlijt

Zevenhoven – In sporthal De Vlijt hebben zaterdag 17 februari 56 gymduo’s een wedstrijdje gehouden. In een paar uur passeerden meer dan honderd kinderen.

Johan en Wessel tonen hun spierballen tijdens het ringenonderdeel

In een strak schema konden de deelnemers zaterdag starten op kast plank, daarna door naar lange mat, trampoline en tenslotte de ringen. Op elk toestel moesten de deelnemers als duo steeds hetzelfde onderdeel tegelijk uitvoeren. Per toestel waren dat steeds vijf onderdelen. Een jury beoordeelde de uitvoering en waardeerde dat met een cijfer. Alle cijfers werden na het laatste toestel opgeteld en afhankelijk van het punten aantal behaalden de duo’s een gouden, zilveren of bronzen diploma.De jury was gul en ook werd er keurig gewerkt. Er zijn alleen maar gouden en zilveren diploma’s uitgereikt (geen enkele in brons!)
De deelnemers konden op drie niveaus werken A, B of C en alleen voor de allerhoogste score was er een extra herinnering. Gaandeweg de wedstrijd hield de speaker de deelnemers op de hoogte over wie er aan de leiding ging. In de C-lijn scoorde het duo Emie en Maite van KDO de hoogste score, in de B-lijn was dat het duo Anouk en Felix en in de A-lijn was dat het Kwiek duo: Sanne en Victoria.