Gewoon lekker herfst

Regio – Het weekend verloopt wisselvallig met een stevige zuidwestenwind. Morgen wordt het 14 tot 17 graden, zondag is het met 11-13 graden frisser.

wolken1

Vanochtend trekt een gebied met buien over het land en daarna is het een tijd droog. In het zuidwesten zijn de buien al gepasseerd en kunnen later in de ochtend opnieuw buien ontstaan.

Vanmiddag is het wisselvallig met vooral in het westen, midden en noorden buien. In het zuidoosten is het overwegend droog en vooral daar kan soms de zon doorbreken. Op veel plaatsen wordt het 15-16 graden. In het zuidoosten kan het lokaal 17 graden worden. In het binnenland staat een matige zuidwestenwind. In het westen is de wind vrij krachtig en onstuimig met windstoten van 50-60 km per uur. Aan zee kan het hard waaien.

Vanavond trekken enkele buien over het midden en noorden van het land. Later op de avond beperken de buien zich tot het noorden en komende nacht is het op de meeste plaatsen droog. Het is dan wisselend bewolkt en de temperatuur daalt naar 10 graden in het binnenland en zo’n 12 graden aan de kust.

Zaterdag komen aan het begin van de ochtend vooral in het oosten enkele opklaringen voor. In het westen is het overwegend bewolkt en gaat het op veel plaatsen een tijd regenen. Later trekt de neerslag naar het oosten en noordoosten. In de middag is het wisselend bewolkt met verspreid over het land een paar buien. Het wordt 14 graden in het noordoosten tot lokaal 17 graden in het zuiden. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig in het binnenland en (vrij) krachtig in de kustgebieden.

In de avond blijft het licht wisselvallig met vooral in het westen af en toe nog een bui. Langs de westkust trekt de wind aan en wordt hard tot stormachtig. Daarbij kunnen (zware) windstoten voorkomen van 70-80 km per uur. In het binnenland komen heldere perioden voor en is de kans op een bui kleiner. In de nacht raakt het vanuit het westen geleidelijk weer bewolkt en stijgt de kans op regen. De temperatuur daalt naar 10-12 graden.

Zondag is het overwegend bewolkt met perioden met regen. Zo nu en dan kan de bewolking even breken, maar veel zon hoeven we niet te verwachten. Met 12-13 graden is het veel frisser, maar voor de tijd van het jaar is dit een vrij normale temperatuur. In Zuid-Limburg kan de temperatuur zelfs bij 11 graden blijven steken. Ook dan staat er een matige en in de kustprovincies (vrij) krachtige zuidwestenwind.

Maandag valt er minder regen, dinsdag heel erg grijs en de dagen erna is het op de meeste plaatsen droog. De kans op zonnige perioden neemt toe, maar over het noorden trekken ook vaak wolkenvelden. De middagtemperatuur stijgt naar 14 tot 17 graden. In het zuiden kan het tijdelijk 18 graden worden.

Bron weeronline