Geslaagde wijkaanpak energiebesparing in Roelofarendsveen-Noord

Kaag en Braassem – De afgelopen maanden is de gemeente Kaag en Braassem aan de slag gegaan met een ‘wijkaanpak energiebesparing en comfortabel wonen’ in Roelofarendsveen-Noord. Veel woningen uit deze wijk zijn gebouwd voor het jaar 1975, wat betekent dat deze over het algemeen slecht geïsoleerd zijn en onnodig veel energie gebruiken. Onafhankelijke adviseurs van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket hebben de energiebesparingskansen van de meest voorkomende woningtypen in kaart gebracht door de woningopnames die zij hebben uitgevoerd.

Afgelopen dinsdag 7 november werden de resultaten van de woningopnames gepresenteerd aan de bewoners tijdens de informatieavond. Daarbij werden er workshops gegeven over het opwekken van eigen energie en isolatiemaatregelen. De informatieavond, die geopend werd door wethouder Yvonne Peters, werd door ongeveer 100 bewoners bezocht.

Kortingsaanbod isolatiemaatregelen en zonne-energie

Vanwege de vele enthousiaste reacties en interesse in energiebesparende maatregelen, gaat Duurzaam Bouwloket de komende week in gesprek met regionale bedrijven om een speciaal kortingsaanbod af te stemmen. Bewoners die gebruik willen maken van een voordelige inkoopprijs kunnen vrijblijvende offertes opvragen via het Duurzaam Bouwloket. Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen?

Laat het Duurzaam Bouwloket weten in welke maatregel(en) u geïnteresseerd bent, door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl. Vermeld daarbij uw postcode + huisnummer en dat u gebruik wilt maken van het kortingsaanbod van de wijkaanpak in Roelofarendsveen-Noord.

Gratis en onafhankelijk advies

Bent u benieuwd welke energiebesparende maatregelen er interessant zijn voor uw woonsituatie? Duurzaam Bouwloket helpt u verder met gratis en onafhankelijk advies. Neem een kijkje op www.duurzaambouwloket.nl voor meer informatie over mogelijkheden, of stel direct een vraag door te bellen (072-743 39 560) of te mailen (info@duurzaambouwloket.nl).

Artikel bron: gem. KenB