Gemeenten gaan inkooptraject overdoen

Roelofarendsveen – De gemeenten Kaag en Braassem en Alphen aan den Rijn gaan een nieuw (aanbestedings-)traject starten voor de inkoop van hun jeugdhulp. Dit is het directe gevolg van de uitspraak van de rechter in het hoger beroep dat de gemeenten hadden aangespannen. De rechter heeft de gemeenten niet in het gelijk gesteld.

Voor ouders en kinderen betekent dit, dat de gemeenten vooralsnog niet kunnen werken aan de gewenste verbeteringen in de jeugdhulp. Voor de korte termijn heeft de uitspraak van de rechter geen gevolgen voor ouders en kinderen die te maken hebben met jeugdhulp. Beide gemeenten hebben eind vorig jaar overbruggingsovereenkomsten gesloten met alle jeugdhulpaanbieders waardoor de continuïteit van jeugdhulp is gegarandeerd. Deze overeenkomsten blijven geldig tot het nieuwe aanbestedingstraject eind 2017 is afgerond. De  nieuwe jeugdhulpaanbieder kan dan in januari 2018 van start.

Graag anders gezien

De wethouders van Kaag en Braassem (Henk Hoek) en Alphen aan den Rijn (Han de Jager) hadden liever gezien dat de uitspraak van de rechter in het voordeel van de gemeenten was uitgepakt. Toch voelen zij zich gesterkt in hun planen. “Natuurlijk overheerst op dit moment de teleurstelling, maar we kunnen ook constateren dat de rechter ook in hoger beroep ons nieuwe concept voor jeugdhulp niet ter discussie heeft gesteld. Dat is fijn, want wij blijven geloven in dit concept dat zorgt voor betere en snellere jeugdhulp. Wel heeft de rechter belangrijke opmerkingen gemaakt over hoe wij de randvoorwaarden hadden ingevuld. Daar zitten onze leerpunten voor het vervolg. Dat moet anders”, laten de beide wethouders weten.

Meer informatie via www.kaagenbraassem.nl/inkoopjeugdhulp.

 

Artikel bron: Gem. KenB