Gemeenten blij met nieuwe voedselbank

Roelofarendsveen/Nieuwkoop – De gemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop hebben vertrouwen in de nieuwe Voedselbank Kaag en Braassem En Omstreken (KBEO). Op zaterdag 8 oktober verhuisde deze voedselbank naar een nieuw pand aan het Veenderveld 43 D in Roelofarendsveen.

Aanleiding voor een vernieuwde voedselbank is een onderzoek van Deloitte (2014) bij de toenmalige Stichting Voedselbank Alkemade. In het rapport kwam onder meer naar voren dat de Voedselbank Alkemade en de Kringloop bestuurlijke, organisatorisch en financieel te verweven waren. En dat door het ontbreken van schriftelijke bestuursbesluiten en/of notulen  niet kon worden vastgesteld of de jaarrekening tot en met 2013 door het bestuur zijn vastgesteld en decharge is verleend aan de penningmeester voor het gevoerde financiële beheer.

Vertrouwen

Inmiddels is de Voedselbank KBEO helemaal losgekoppeld van de Kringloop. Niet alleen financieel en organisatorisch, maar ook bestuurlijk en fysiek. De Voedselbank KBEO investeert in een nieuwe koeling en voert nieuwe werkwijzen in. Zo gaan de vrijwilligers bijvoorbeeld handschoenen dragen. Floris Schoonderwoerd, wethouder Welzijn in Kaag en Braassem: “De voedselbank is een belangrijke voorziening voor een kwetsbare doelgroep. En nee, een voedselbank zou niet nodig moeten zijn in een rijk land als Nederland, maar ik ben toch maar wat blij dat deze voorziening weer terug is in onze gemeente. Daarom hebben we besloten om De Driemaster weer te vragen een financiële bijdrage te leveren aan deze nieuwe organisatie.”

De gemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop zijn blij met de positieve veranderingen bij De Voedselbank KBEO. Kaag en Braassem heeft inmiddels de subsidiering hervat en ook bij de gemeente Nieuwkoop wordt een verzoek voor subsidie ingediend. Paul Platen, wethouder Inkomen en Werk in Nieuwkoop, vult aan: “Ook de gemeente Nieuwkoop heeft er alle vertrouwen in. De Voedselbank KBEO is aangesloten bij de Voedselbank Nederland. Zij laat zien op de goede weg te zitten door te investeren in deskundige medewerkers en in praktische zaken, zoals een nieuwe koeling. Reden om de Voedselbank KBEO het vertrouwen te geven.”

Artikel bron: Gem. KenB