Gemeente wil 170.000 euro bijdragen aan nieuwe schaatsbaan Leiden

Kaag en Braassem – Henk Hoek, wethouder sport en financiën, heeft laten weten dat de gemeente bereid is 170.000 euro bij te dragen om een 333 m schaatsbaan in Leiden mogelijk te maken. Dat voorstel wordt binnenkort aan de raad voorgelegd die er een besluit over moet nemen.

Eerder schreef rtvlokaal hierover:

De gemeente Leiden heeft het definitieve besluit genomen dat er een 250 m schaatsbaan komt. Om die te verlengen naar 333 m is nog ruim 3 miljoen extra nodig wat opgebracht moet worden door de gemeenten uit de regio. Sportwethouder Henk Hoek is inmiddels goed bijgepraat door de bestuurders van de huidige ijshal Leiden en overtuigd geraakt dat de rijke historie van alle topschaatsers uit de gemeente hun oorsprong kent op dat ijs. Daar hebben o.a. Helen van Goozen (wereldkampioen junioren), Henk Angenent (Elfstedentocht winnaar), Margot Boer en Sanne van der Star (Nederlands kampioen en diverse wereldbeker- en olympische medailles) en de huidige Nederland- en  wereldkampioen Kai Verbij en dan nog de vele junioren die Nederlandse titels behaalden. Zij konden dat bereiken door de inspanningen van al die vrijwilligers van de negen ijsclubs die de gemeente rijk is.

Hoek: ‘wij zijn volop op zoek en in overleg over een belangrijke bijdrage want voor een echte wedstrijdbaan zien wij ook de meerwaarde van. het lastige is dat wij het beleid hebben om geen stenen te subsidiëren. We zoeken dus een oplossing. Wat wel belangrijk is dat de grote gemeenten uit de regio zoals Alphen, Katwijk en Noordwijk mee doen.’ Alphen en Katwijk doen al mee en van Leiderdorp is inmiddels bekend dat zij 160.000 euro gaan bijdragen. Hoek verwacht dat hij binnenkort ook een voorstel kan doen aan de gemeenteraad en benadrukt dat het een eenmalige bijdrage is en niet structureel. Het laatste woord is natuurlijk aan de raad maar ik ga er voor, aldus Henk Hoek.

Auteur: Job Grovenstein