Gemeente en KBenergie tekenen overeenkomst gebruik dak

Kaag en Braassem – KB energie en de gemeente Kaag en Braassem hebben de volgende stap in het eerste  coöperatieve zonnedak genomen. Morgen op 31 mei gaat de gemeente Kaag en Braassem en de energie coöperatie een overeenkomst tekenen.  Hierin is geregeld dat de energie coöperatie twee daken van het gemeentehuis mag gebruiken voor het opwekken van zonne-energie.

Inwoners van de gemeente kunnen lid worden van de coöperatie en zo mee profiteren van de zonne-energie die opgewekt wordt. Zodoende kunnen inwoners die zelf geen zonnepanelen op het eigen dak kunnen of willen hebben toch bijdrage in de doelstellingen om energieneutraal te worden.

Het dak van het gemeentehuis zal eind 2018 vol liggen met 246 zonnepanelen. Het eerste project is dan afgerond. Maar KBenergie heeft al te kennen gegeven dat zij al vervolg projecten op het oog hebben. Maar eerst deze vol leggen! Zegt het huidige bestuur van Job Grovenstein, Ruud vd Meer en Richard de Jeu.

De energiecoöperatie wordt bijgestaan door de overkoepelende organisatie Zon op Nederland. Zij hebben door het hele land al tal van projecten gerealiseerd.