Gele kaart wanneer minicontainer ‘té vol’ is

Kaag en Braassem – De gemeente gaat optreden tegen te volle minicontainers die worden aangeboden bij het ophalen. U krijgt dan een gele kaart en bij herhaling een rode kaart, het deksel van de container moet dicht kunnen.

De goede manier van restafval aanbieden is in een gesloten minicontainer. Heeft u toch meer afval? Bied het dan de volgende keer aan. Leg de zak in ieder geval niet boven op de volle container. De medewerkers van Cyclus mogen deze om arbo-technische redenen niet meenemen. Andere reden is dat u op die manier ook meer restafval aanbiedt, dan waar u voor betaalt. Om deze laatste reden is het ook niet toegestaan om de zak naast de container te zetten.

Van geel naar rood

Om te wennen, nemen de medewerkers van Cyclus tot en met week 35, van 27 – 31 augustus, het extra aangeboden afval tóch mee en geven ze u alleen een gele kaart waarop zij aangeven wat u volgende keer beter kunt doen. Vanaf week 37, de week van 10 – 14 september, worden zij strenger. Dan legen ze wel uw minicontainer, maar het teveel aangeboden restafval plaatsen ze weer terug in uw minicontainer. Deze is na leging dus niet helemaal leeg. Er zit al afval in wat u bij de volgende ronde kunt aanbieden. Aan uw container hangen de medewerkers van Cyclus dan een rode kaart. Op deze manier houden we onze gemeente schoon, heel en veilig.

Artikel bron: Gem. KenB