Gala première Alles is Theater

Dit jaar bestaat toneelvereniging VIOS uit Oud Ade 50 jaar. Om dit heuglijke feit te vieren werden er een aantal projecten bedacht. Eén van die projecten was een speelfilm maken. Dat bleek iets makkelijker gezegd dan gedaan. Ruim 1.5 jaar geleden werd begonnen met een blanco velletje. Er werd een script geschreven, spelers en speelsters werden geselecteerd, locaties werden uitgezocht, apparatuur werd geregeld, maar vooral werden er geldschieters gezocht. Want een film maken is duur. Heel duur. En tijdrovend. Met heel veel positieve energie, doorzettingsvermogen, maar vooral veel humor is het VIOS gelukt een mooie, leuke film te maken.

dsc_5433

Vrijdag 9 december was de première van de eerste speelfilm ooit van VIOS. De rode loper was uitgerold bij het dorpshuis in Oud Ade, er was een limo geregeld om de hoofdrolspelers in stijl naar het dorpshuis te brengen, ja zelfs een cameraploeg stond aan de rode loper voor de nodige diepte interviews.

dsc_5426

Na het bekijken van “The making off” konden de aanwezige leden, donateurs en sponsoren het uiteindelijke resultaat eindelijk aanschouwen. De film gaat over, hoe kan het ook anders, een groep mensen die als hobby toneelspelen hebben. Deze groep is bezig met de voorbereidingen voor het stuk Romeo en Julia. Romances op de set, problemen thuis, ontluikende liefdes, alles komt aan bod in deze film met een lach(wel meer dan 1) en een traan.

dsc_5482

“Alles is Theater is een leuke, mooie film, gemaakt met passie en humor. Een film die zeker het bekijken waard is. Want laten we eerlijk zijn, hoeveel films zijn er op de premièreavond overstelpt met Oscars? Die mogelijkheid is er dan ook. De vertoning van zaterdagavond 10 december is al uitverkocht, maar voor de vertoningen van 11 en 13 december in Oud Ade en 16 en 17 december in de Alkeburcht zijn nog wat kaarten. U kunt ze bestellen via www.http://viosoudade.nl/. Mocht u helemaal niet in de gelegenheid zijn om de film in de Vioscoop te bekijken, of wilt u de film nogmaals bekijken, geen probleem. U kunt de dvd via diezelfde website bestellen. De opbrengst wil VIOS gebruiken om meer films te gaan maken. Alles mag dan wel theater zijn, het filmmaken smaakt in ieder geval naar meer.