Fysiotherapie Alkemade en De Tweesprong gaan samenwerken

Roelofarendsveen – Fysiotherapie Alkemade en De Tweesprong gaan samenwerken. Fysiotherapie Alkemade houdt vanaf 5 januari 2017 elke donderdagavond van 18:00 tot 19:00 een (gratis) sportspreekuur in De Tweesprong. Dit gebeurt in de (regie)ruimte en de scheidsrechters-kleedkamer bij de sporthal. Het sportspreekuur is bedoeld voor alle sporters die binnen De Tweesprong actief zijn en die een blessure of pijnklacht ervaren. Tijdens het spreekuur wordt de klacht ge├»nventariseerd, krijgt de sporter adviezen of oefeningen en worden samen met de sporter de vervolgstappen bepaald. Indien nodig kan een afspraak bij de fysiotherapie praktijk worden gepland.

tweesprong

Alle sporters die regelmatig gebruik maken van De Tweesprong kunnen van dit aanbod gebruik maken, dus:

* leden van sportverenigingen binnen De Tweesprong

* zwemmers met meerbadenkaarten

* tennissers en (soccer)squashspelers die op contractbasis spelen

Toegevoegde waarde van het sportspreekuur

Vroegtijdige screening en aanpak van blessures kan enorm helpen om de blessureperiode te verkorten en kan helpen om te voorkomen dat de blessure verergert. De adviezen van een fysiotherapeut kunnen de sporter helpen om de weg naar herstel te vinden. Hierdoor is in veel gevallen behandeling binnen de praktijk niet nodig.

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Alkemade

De praktijk van Fysiotherapie Alkemade ligt naast De Tweesprong. Het is boven de sportschool op Lucas van Leydenlaan 2B. De praktijk heeft 9 fysiotherapeuten in dienst en biedt daarnaast nog andere zorgdisciplines zoals ergotherapie, haptonomie en acupunctuur. Om voor een vast aanspreekpunt te zorgen, zullen twee van deze therapeuten het sportspreekuur bij De Tweesprong bemannen. Dit zijn Auke Biemond en Jan de Koning.

Kosten

Het sportspreekuur wordt aan de voornoemde doelgroep gratis aangeboden.