Floris Schoonderwoerd opnieuw tweede

Kaag en Braassem – Wethouder Floris Schoonderwoerd is opnieuw tweede geworden bij de verkiezing: beste jongste wethouder van Nederland, op fb plaatste hij bijgaande tekst:

“Heb je een kater?”, vroeg de journalist mij gisteren aan het einde van de middag. Nee, welnee. Helemaal niet. Ik mocht samen met PRO Kaag en Braassem raadsleden Ilse van der Poel en Ruud van der Star naar een leuk congres van Binnenlands Bestuur (vakblad voor lokaal bestuur) met als thema de broodnodige democratische vernieuwing. Interessant onderwerp!

floris-schoonderwoerd

Tijdens dat congres op het podium wat mogen vertellen over het raadsbreed akkoord (wat ruimte geeft voor initiatief en gericht is op verbinding ipv polarisatie) en de maatschappelijke agenda die een nieuwe dynamiek in de samenwerking met de inwoners geeft. De MAG en het raadsakkoord waren de redenen van de voordrachten.

Voor het derde jaar op rij door collega bestuurders voorgedragen voor ‘Beste Jonge Bestuurder van Nederland’. In de top 3 gekomen. Ik mocht daar naar de uitreiking en de talentvolle Lot van Hooijdonk uit Utrecht won. Dat is echt een heel goed bestuurder in een stad vol ingewikkelde vraagstukken. Dus nee, geen traan gelaten. Ik ging blij naar huis. Met aansporingen (en inspiratie opgedaan) om door te gaan waarmee we (met elkaar)in Kaag en Braassem bezig zijn. De lokale democratie moet echt opnieuw ingericht zodat meer inwoners zich weer eigenaar kunnen gaan voelen en zich uitgenodigd voelen hun kennis en betrokkenheid beschikbaar te stellen voor de eigen woon en leefomgeving.

Wie doet er mee!?

Auteur: Floris Schoonderwoerd