Finale Kaag en Braassem cup vrouwen

WVC vrouwen 2 verslaat WVC vrouwen 1.

Kaag en Braassem – Wederom bij MMO in Hoogmade op bezoek en nu was de grasmaaier duidelijk wel uit de schuur gekomen (waarvoor dank). Om 14.00 uur onder zeer zomerse omstandigheden werd er afgetrapt. We wisten dat het mix team van WVC vrouwen 2 een reuze doder was, want de op papier sterkste tegenstander in deze cup, Woubrugge was al door vrouwen 2 op zij gezet. Een gewaarschuwd mens telt voor twee zou je denken. We spelen 4 blokken van 22,5 minuten. Trainer Eric van de Krans had 2 gelijkwaardige teams gemaakt.

Het eerste gedeelte ging redelijk gelijk op, het tempo had zich wel aan de temperatuur aangepast, maar dat was maar goed ook gezien de conditionele staat waar sommige zich nu nog in bevinden. Aan beide zijde ontstaan wat kansjes maar de keepsters zijn de situaties tot dan meester en zo blijft het lang 0-0. Net na de 20 minuten een uitval van vrouwen 2 en een pass dwarst door de verdediging en Sara Galeano is er vandoor. Waar Sara Galeano vorig seizoen meestal alleen het vangnet kon vinden lukt het haar dit seizoen al voor de 3e  keer om te score en zo staat vrouwen 2 op 1-0 voor. (je weet wat er op staat he Sara ?)

Ook in het 2e  deel na de drinkpauze blijft vrouwen 2 makkelijk overeind en is er van een krachtsverschil in het veld geen sprake. Eigenlijk hobbelt de wedstrijd een beetje voort en de keepsters hebben het rustig maar door de omstandigheden wordt het voor sommige toch nog een soort van slijtage slag en halen ze de rust niet, Er moet druk gewisseld worden. In de stand veranderd overigens verder niets.

KenB cup

In de 2e  helft verwacht je een aanzettende vrouwen 1, dit wordt ook wel geprobeerd, maar binnen de 10 minuten is de eerste beste tegenstoot van vrouwen 2 al weer raak. Renee van Veen diep weggestuurd en die heeft geen probleem om nummer 2 binnen te schieten. Een stunt lijkt in de maak, zeker als het tactisch concept van ome Ton er voor zorgt dat vrouwen 2 het middenveld volledig in handen heeft en zonder noemenswaardige kansen weg te geven de volgende drinkpauze haalt.

Vrouwen 1 in het laatste kwart nu voorin met de volledige bezetting, maar zoals we al in de nacompetitie tegen komende competitie tegenstander Overbos constateerde. We hebben veel moeite om kansen te creëren. Continue de verkeerde keuzes maken en de drukte op zoeken in plaats van het spel te verleggen, zeker bij Andrea Hogenboom lag er zoveel ruimte maar waarom zien ze of lukt het niet om haar veel in het spel te betrekken. Het had nog erger kunnen worden want bij een uitval gunt Anna v/d Meer de kans aan Inge Bakker om de 3-0 te maken maar op de een of andere manier verdwijnt de bal aan de verkeerde zijde van de paal.

Pas in de laatste minuten zien we eindelijk de druk ontwikkeling op het doel van vrouwen 2 en wat makkelijker het zoeken en het vinden van de vrije man, maar het is te weinig en te laat en als de prima leidende scheidsrechter affluit kan vrouwen 2 de eerste prijs van het seizoen afhalen en laat een deel van vrouwen 2 zich afkoelen door een plons in de vaart achter het voetbalveld.

 

Artikel bron: WVC