Fietstunnel beschilderd door inwoners

Nieuwe Wetering – Op initiatief van inwoners van Nieuwe Wetering zijn de viaductdelen langs het fietspad (Westeinde) tussen Nieuwe Wetering en Roelofarendsveen beschilderd. Het fietspad oogt nu een stuk vrolijker en lichter in de donkere doorgang.

fietstunnel

KLEURRIJKE MUURSCHILDERING VOOR VEILIGER FIETSPAD                           Molens, koeien, de kerk en water. Elementen uit Kaag en Braassem die vanaf deze week te vinden zijn, op gedeeltes, onder het viaduct bij het Westeinde. De muurschilderingen zijn aangebracht op initiatief van inwoners uit Nieuwe Wetering, zij voelden zich onveilig op het fietspad onder het donkere viaduct. Het fietspad is een belangrijke ader tussen Nieuwe Wetering en Roelofarendsveen. Het is de bedoeling dat in de toekomst ook de andere viaductdelen worden aangepakt.

Positief gevoel
“Met de kleurrijke tekening hopen we positieve gevoelens op te roepen bij de gebruikers van het fietspad”, zegt Anja Kret een van bewoners die het initiatief nam voor het beschilderen van de viaductdelen. “De wens om de ruimten onder het viaduct aan te pakken bestond al jaren, veel inwoners van Nieuwe Wetering voelden zich er onveilig vanwege vieze kolken, afval, onkruid en donkere saaie viaductdelen.”

Kernen in hun Kracht
Vanuit het project Kernen in hun Kracht besloten drie inwoners deze wens op te pakken en vorm te geven. Zij vroegen twee jongeren om de delen te beschilderen. “Inwoners weten als geen ander wat er leeft. Het is super dat zij dan ook het initiatief nemen om een probleem, in dit geval het gevoel van onveiligheid, aan te pakken. En dan ook nog op een zeer creatieve en laagdrempelige wijze. Dat zorgt toch voor een glimlach bij elke passant?”, zegt wethouder Floris Schoonderwoerd.

In het vervolgtraject wordt bekeken of de verlichting die er nu is voldoet of dat hier aanpassingen aan moeten worden gedaan. Ook wordt de onderdoorgang schoongemaakt zodat er een prachtige toegang tot Nieuwe Wetering en Roelofarendsveen ontstaat. Met de verschillende eigenaren van de viaductdelen onder de A4 en HSL zijn gesprekken over het verfraaien van deze delen.

 

Artikel bron: Gem. KenB (fb)
Foto bron: Gem. KenB