Festiviteiten begin juli in Oude Wetering

Oude Wetering – De festiviteiten begin juli worden dit jaar voor de 41e keer georganiseerd. Van woensdag 5 t/m zaterdag 8 juli heeft Feestcommissie Oude Wetering weer een mooi programma voor jong en oud. De braderie langs de Wetering is nog steeds het grootste succesnummer. Een keur aan koopwaar, gezellige muziek en bijna altijd mooi weer.

Tekenen op straat

Woensdag 5 juli wordt het startsein van de feestelijke week dansend gegeven door More Motion uit Roelofarendsveen. Diverse dansgroepen demonstreren welke dansen ze dit seizoen geleerd hebben. Daarna gaan de kinderen straattekenen! Feestcommissie Oude Wetering nodigt alle kinderen (vanaf 1 jaar t/m groep 8) uit om hun tekenkunsten op straat te tonen. Zin om de Nederlandse vlag te tekenen of juist een boot? Hou je meer van auto’s of teken je de koningin? Verras de jury en ga er vandoor met mooie prijzen. Meedoen kost niets, stoepkrijt wordt door Feestcommissie Oude Wetering verzorgd.

Straattekenwedstrijd | Woensdag 5 juli 2017 | 15.00 uur | T.h.v. Kerkstraat 43

Spectaculaire demonstratie

’s Avonds organiseert Feestcommissie Oude Wetering een spectaculaire demonstratie met zo’n twintig roofvogels (o.a. arend, valk, gier, uil, raaf, caracaras, buizerd). Zoveel mogelijk verschillende vluchten worden gedemonstreerd, waarbij de eigenaar van de vogels u bijpraat met interessante weetjes. Kom genieten van de vrije vlucht, als publiek kun je zo maar een rol in de show krijgen. De demonstratie duurt ongeveer een uur, daarna is er ruimte voor het beantwoorden van vragen, vogels vasthouden en maken van foto’s. Let wel: honden zijn niet toegestaan.

Roofvogelshow | Woensdag 5 juli 2017 | 19.00 uur| Landijsbaan De Baan

Hardlopen langs het water en bingo!

Donderdag 6 juli kun je hardlopen langs de mooie Wetering. Kinderen t/m 6 jaar lopen 1 km. Vanaf 7 jaar loop je het dubbele parcours en moet er 2 km afgelegd worden. Ben je ouder dan 12? Dan mag je meedoen met de volwassenen en kun je kiezen nuit 5 of 10 km. Inschrijven kan vanaf 18.00 uur, bij de bar van Feestcommissie Oude Wetering aan de Kerkstraat, t.h.v. Schoolhuijsplein. Inschrijfgeld: kinderen t/m 12 jaar €1, vanaf 13 jaar €2. Na afloop van de hardloopwedstrijd is er een ludieke bingo, met leuke prijzen!

OW (Small)

Weteringloop | Donderdag 6 juli 2017 | 19.00 uur | Kerkstraat t.h.v. Schoolhuijsplein

Heel Kaag en Braassem bakt

Alle (amateur)bakkers uit Oude Wetering en omstreken mogen meedoen aan de bakwedstrijd Heel Kaag en Braassem bakt. De taarten worden beoordeeld op smaak en uiterlijk. Uiteraard kun je ook nog leuke prijzen winnen.

De taart die je bakt, stel je ter beschikking aan de ouderen in Kaag en Braassem. Tijdens het koffieconcert op vrijdagochtend 7 juli zullen ze aangesneden en in puntjes uitgedeeld worden. Om genoeg koelcapaciteit te hebben, is vooraf inschrijven via info@feestcommissie.org voor de organisatie handig (inschrijven is niet verplicht).

Heel Kaag en Braassem Bakt |Donderdag 6 juli 21:00-22.00 uur of vrijdag 7 juli 2017 8.00-9.00 uur taarten inleveren | bar Feestcommissie Oude Wetering, Schoolhuijsplein

Koffieconcert voor 65+

Lokale zangeres Claudia van der Tang heeft speciaal voor de ouderen in Kaag en Braassem een programma met liedjes samengesteld die zeker aan zullen spreken. Claudia stond vorig jaar ook op ons podium en heeft al een aantal keer opgetreden tijdens de braderie. Speciaal voor dit concert neemt Claudia haar zus Wilma weer mee, waar ze prachtige duetten mee zingt. Kom gezellig luisteren, onder het genot van een kopje koffie of thee en een traktatie. Wat het lekkers is, dat is nog een verrassing, daarvoor zorgen de inzenders van zelfgebakken taart of cake bij de wedstrijd Heel Kaag en Braassem Bakt. Kaartjes voor het koffieconcert zijn vanaf 22 juni te koop bij Veenerick boek en kantoor in Roelofarendsveen en bij Primera in Oude Wetering.

Koffieconcert 65+ | Vrijdag 7 juli 2017 | 10.30 uur | De Spreng, Kerkstraat 50 | entree €2

Verkleed achter de muziek aan

Wegens succes dit jaar weer de verkleedoptocht. De stoet loopt vanaf de Dotterbloem, samen met fanfare Door Gunst Verkregen uit Nieuwe Wetering, via het Zorgcentrum (waar DGV een aubade geeft) naar het eindpunt op de Kerkstraat (t.h.v. Schoolhuijsplein), waar we nog even lekker dansen. Natuurlijk krijgen de kinderen een ballon, alleen laten ze die na afloop niet op, maar nemen ze lekker mee naar huis. Feestcommissie Oude Wetering nodigt alle kinderen uit verkleed naar de optocht te komen en gezellig in de stoet achter de muziek aan te lopen. Voor de kinderen die het mooist verkleed zijn, zal een prijs uitgeloofd worden. Een jury zal bepalen welke kinderen dit zijn.

Verkleedoptocht | Vrijdag 7 juli 2017 | 19.00 uur | Start Dotterbloem – eind Kerkstraat t.h.v. Schoolhuijsplein

Muziek in de buitenlucht

Geen feest zonder muziek. Feestcommissie Oude Wetering heeft een avondvullend programma samengesteld met lokale helden.

Jerrycan

Het genre van deze lokale band is niet goed te omschrijven: iets tussen pop, rock, soul en jazz. De band, bestaande uit Guus (drum en zang), Ingrid (zang), Hans (gitaar), Wilco (toetsen) en Coen (bas) speelt de minder voorspelbare nummers van de jaren tachtig tot nu. Hou je van REM of Depeche Mode, van Fleetwood Mac of Sabya? Dan zit je goed bij deze band!

Groef

Al op vroege leeftijd ruïneerden Pjotr en Lars hun vaders favoriete soul. Deze invloeden gebruikt het dj-duo nu nog steeds in hun sets. De ‘housemeesters’ hebben een zwak voor alles wat een groove heeft. Ze hanteren een afwisselende draaistijl: de allernieuwste knallers worden afgewisseld met clubclassics en oude disco. Hou maar rekening met even lekker dansen!

Lekker weer

Van zomerse medleys tot opzwepende festivalknallers, bij lekker weer is het altijd… lekker weer! De lokale band wordt geformeerd door zanger Corné, gitarist Youp, Siem op de basgitaar, Joost op de toetsen en Jasper op drum. Lekker weer speelt covers met een eigen twist, hebben een origineel repertoire en zijn een tropische verrassing langs de Wetering.

Muziekplein | Vrijdag 7 juli 2017 | 20.30 uur | Kerkstraat t.h.v. Schoolhuijsplein

En natuurlijk de braderie

Het slotstuk van de feestweek: de beroemde braderie langs de Wetering. Lekker slenteren langs een gevarieerd lint aan kramen, waar je kunt kijken én kopen. Natuurlijk hebben wij ook nog wat muzikale verrassingen. Wat dacht je van het trio Cor, John en Rien die met hun akoestische muziek zorgen dat je wel even stil moet staan bij de bar van de Feestcommissie? Mis ook de spectaculaire optredens van de dansgroepen van More Motion niet. Voor de kinderen bieden wij ook genoeg vermaak, zo kunnen zij hun bouwkunsten laten zien in onze legotent, staan er diverse minikermisattracties en hebben wij ballonnenartiest Wilfred weer uitgenodigd om creatief met ballonnen aan de slag te gaan.

OW1

41e Braderie | Zaterdag 8 juli 2017 | 10.00-17.00 uur | Kerkstraat en Veerstraat

Artikel bron: feestcommissie