Feest tijdens Kom inde Kas

Regio – De eerste zaterdag van april is het feest in de Nederlandse kassen. Op die dag wordt Kom in de Kas landelijk voor de 40e keer georganiseerd.

komindekas

In Roelofarendsveen, in het gebied Flora- en Geestweg, nemen elf bedrijven deel aan Kom in de Kas. Iedereen kan hier van 10.00 tot 17.00 uur met eigen ogen zien hoe alles groeit en bloeit achter het glas van de kas. Met de prachtige gewassen, de gebruikte technologie en de innovaties is dat een ervaring om nooit te vergeten.

Rondleiding, speurtocht, springkussen en dierenknuffelhoek

Tijdens rondleidingen op de bedrijven vertellen de ondernemers graag meer over hun bedrijf, maar het staat u uiteraard ook vrij om zelf een rondje te lopen en zo te ontdekken hoe alles groeit en bloeit. Op de bedrijven wordt u daarnaast getrakteerd op vele andere leuke en leerzame activiteiten die interessant zijn voor jong en oud. Kinderen kunnen bijvoorbeeld bloemstukjes maken, ravotten op een springkussen, knuffelen met konijnen en meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple).

Imker, tentoonstelling gebied en nog veel meer

Ook voor volwassen is er van alles te zien en te beleven. Van een beeldenexpositie tot een bezoekje aan een imker en van een pluktuin tot een interessante tentoonstelling over de geschiedenis (verkaveling) van het gebied Flora- en Geestweg en een optreden van een Shantykoor. Uiteraard is er onderweg ook voldoende catering aanwezig.

Routekaart, pendelbus- en boot

Op uw tocht langs de bedrijven kunt u gebruik maken van gratis pendelbussen en – een primeur – van gratis pendelboten, waar vanuit u de tuinbouw weer eens van een hele andere kant kunt bekijken. Uiteraard kunt u de route ook wandelend of fietsend afleggen. Uw auto kunt u aan de rechterkant van de Flora- en Geestweg in de rijrichting parkeren. We raden u aan om daarna gebruik te maken van de pendeldiensten of te gaan wandelen. Een routekaart met een overzicht van de bedrijven, de activiteiten en de pendelhaltes is verkrijgbaar bij de opening en bij alle deelnemende bedrijven.

komindekas2

Op 1 april 2017 is er van alles te zien en te beleven in de kassen aan de Flora- en Geestweg in Roelofarendsveen.

Deelnemende bedrijven en opening

De deelnemende bedrijven aan Kom in de Kas 2017 zijn AgroFleur Select, De Veense Bukker, P.N. van der Meer, Akerboom Freesia, Ruiten Fleur, van der Meer Weststeyn, Meerplant, Wesselman Flowers, Kwekerij Johan Oudshoorn, de Veense volkstuin onder glas en Willem Kuipers. Zij tekenen samen voor de teelt van een breed assortiment planten en bloemen. De kas- en schuurdeuren van deze bedrijven staan op zaterdag 1 april a.s. van 10.00 uur tot 17.00 uur wagenwijd voor u open. De feestelijke opening van de dag vindt om 10.00 uur plaats bij de Veense Bukker, Hazenpad 1. U bent van harte uitgenodigd.

Meer informatie over de deelnemende bedrijven en de activiteiten vindt u op https://www.komindekas.nl/waar/, op Facebook: Kom_in_de_Kas Raveen en in de lokale media.