Fancy Fair op 5 en 6 november in Oud Ade

Oud Ade – Op 5 en 6 november trekken inwoners van Oud Ade en omstreken voor de 48ste keer massaal naar het dorpshuis om ballen te gooien, eendjes te vissen, kikker te wippen en natuurlijk lootjes te kopen tijdens de Fancy Fair. Om mooie prijzen te winnen, maar bovendien om een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor het lokale verenigingsleven en het uitje van de senioren.

Levert dat nou nog wat op, zo’n weekend Oudhollandse spelletjes en loterijen? In Oud Ade wel: de opbrengst van vorig jaar was zo’n € 36.000.

Rijmelarius Dichteroza

Tradities zijn er om in ere gehouden te worden: de Fancy Fair begint zaterdag 5 november om 14.00 uur met een toneelstuk voor alle kinderen. De jeugd van VIOS speelt Rijmelarius Dichteroza. Boer Biet heeft een wel heel vreemde ziekte: hij kan alleen nog maar in rijm praten. De beroemde dokter Pil bedenkt een plannetje om boer Biet in één klap te genezen, maar of dat werkt? Toegang is gratis en kinderen krijgen bij binnenkomst een gratis lootje voor de eerste ronde van het Rad van Avontuur!

Kroegquiz en High tea

Na het toneelstuk barst de Fancy Fair los, met alle vertrouwde kraampjes waar leuke spelletjes te doen zijn voor de kinderen. Maar het draait niet alleen om eendjes vissen en grabbelen: zaterdagavond start met een quiz, en zondagochtend is er een high tea (vooraf inschrijven via het huis-aan-huisboekje dat in Oud Ade en Rijpwetering verspreid is). Ook de vacaturebank is een populair onderdeel van de Fancy Fair, waarbij bezoekers kunnen bieden op kavels als een liter biest, gezellige etentjes en zelfs een weekend weg.

Openingstijden

De Fancy Fair begint zaterdag 5 november om 14.00 uur. Om 20.00 uur begint de Fancy-Kroeg-Quiz, waarna het Rad weer non-stop draait. Zondag 6 november start de Fancy Fair om 12.00 uur: een ideaal tijdstip om met de kleinsten alle spelletjes te proberen, omdat het dan nog wat minder druk is. De trekking van de Grote Verloting is rond 19.30 uur en om 21.00 uur sluit de Fancy Fair.

Artikel bron: KenB nieuws