Excursie Vrouwenvereniging VIRA naar De Bult

Nieuwe Wetering – Dinsdagavond 13 september verzamelden zich zo’n 20 dames van Vrouwenvereniging VIRA uit Roelofarendsveen bij Natuurbelevingstuin De Bult in Nieuwe Wetering. Zij wilden graag meer weten over de ontstaansachtergrond van De Bult en waren ook nieuwsgierig naar de inrichting van deze prachtige belevingstuin.

dames-vira

Bioloog John v.d. Willik nam de dames mee op struintocht. Ze maakten kennis met de speelmogelijkheden voor kinderen, de natuurwaarden zoals bomen en struiken, de vlinderidylle aangelegd door de Vlinderstichting en ook met de zelfpluktuintjes, waar iedereen zelf het aanwezige fruit mag plukken zoals bessen en aardbeien.

John gaf uitleg over de aanwezig bomen, vlinders en andere insecten en legde ook de natuurwaarde uit van een lastige plant als de brandnetel. Vele vlindersoorten leggen hierop hun eitjes en de rupsen eten van de bladeren van de brandnetel. Ook is brandnetelthee een goed middel tegen reuma en werd er vroeger van de nerven in de steel touw gemaakt. Een heel nuttige plant dus. Na ruim een uur namen de dames afscheid en vertrokken naar de volgende activiteit.

 

Foto: .John gaf uitleg over de aanwezig bomen, vlinders en andere insecten en legde ook de natuurwaarde uit van een lastige plant als de brandnetel. Vele vlindersoorten leggen hierop hun eitjes en de rupsen eten van de bladeren van de brandnetel. Ook is brandnetelthee een goed middel tegen reuma en werd er vroeger van de nerven in de steel touw gemaakt. Een heel nuttige plant dus. Na ruim een uur namen de dames afscheid en vertrokken naar de volgende activiteit.

Foto: Natuurbelevingstuin De Bult.

bomen en struiken, de vlinderidylle aangelegd door de Vlinderstichting en ook met de zelfpluktuintjes, waar iedereen zelf het aanwezige fruit mag plukken zoals bessen en aardbeien.

Artikel bron: St. Groen Licht
Foto bron: Natuurbelevingstuin De Bult