Europees gesignaleerde man in Woubrugge aangehouden

Woubrugge – Het EVA-team van de politie eenheid Den Haag hield woensdagavond 5 april, in samenwerking met het arrestatieteam, een 26 jarige man uit Leiderdorp aan. De Franse autoriteiten hadden een Europees Aanhouding Bevel uitgevaardigd. De man is verdachte in een onderzoek naar in- en uitvoer van verdovende middelen.

Het EVA-team heeft de man aan het einde van de middag weten te traceren. Gezien het verleden van de man werd besloten de hulp van het arrestatieteam in te roepen. Om 19:00 uur werd de man door het arrestatieteam op de Cornelis Kempenaarlaan aangehouden in zijn voertuig.

EVA-team

Het EVA-team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-team prioriteit. Ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

Artikel bron: Politie