Esmee Visser pakt GOUD en is opvolger van Bob de Jong bij Nut en Vermaak

Pyeongchang/Leimuiden – Esmee Visser kon vrijdagmiddag 16 februari het niet goed bevatten dat zij als debutante goud wist te winnen op de 5.000 m bij de Olympische Spelen in Pyeongchang.

Voor de camera van de NOS wist de pas 22-jarige Beinsdorpseniet goed wat ze moest Esmee: ‘ik wist dat ik echt goed en fit was. Ik voelde me goed, maar je moet het nog wel kunnen doen. Heb er geen woorden voor dat ik hier nu win.’ Door haat ontzettend goede tijd van 6.50,23 kwamen in de laatste rit de erkende Tsjechische stayer Martina Sablikova (tweede in 6.51,85) en de Russische Natalia Voronina (derde in 6.53,98) niet aan haar tijd.

Voor haar rit had regiogenoot Annouk van der Weijden de snelste tijd van 6.54,17 neergezet. Dat was o,2 sec te weinig voor een podium plaats, zij werd vierde. Toen Esmee de tijd van Annouk had gezien besefte ik dat ik een tandje bij moest schakelen. Esmee: ‘ik heb vertrouwen gehouden in mezelf.’

Door haar fantastische gouden medaille is Esmee Visser de opvolger geworden van haar illustere voorganger die ook lid is van schaatsclub Nut en Vermaak uit Leimuiden. Hoe mooi kan dat zijn wanneer hij haar op het olympisch ijs omhelst met dit prachtige resultaat.

Auteur: Job Grovenstein