Er waait een andere wind

Regio – Pas op, het kan glad zijn vanochtend. De week begint echter droog en vrij zonnig. De dagen daarna overheerst bewolking en valt regelmatig een bui. Met 8-10 graden is het zacht en er waait duidelijk een andere wind.

De maandag dus misschien wat glad, maar ook met veel bewolking. In de loop van de ochtend breekt de bewolking vanuit het zuiden en komt de zon tevoorschijn. Vanmiddag een mix van zon, stapel- en sluierwolken. Lekker weer en voor de verandering een temperatuur van plus 10! In de nacht naar dinsdag koelt het af en het kan plaatselijk glad worden door bevriezing.
Dinsdag trekken wolkenvelden over het land. Vooral in de middag krijgt de zon wat ruimte. Er is kans op een enkel buitje en het wordt 8 graden in het noorden tot 10 in het zuiden. De wind is overwegend zwak en veranderlijk van richting.
Woensdag zijn er vrij veel wolkenvelden en slechts enkele zonnige momenten. Er trekken buien over het land en het is vrij somber weer. De wind zoekt de zuidwesthoek op en wakkert aan naar matig tot vrij krachtig. De middagtemperaturen liggen met 7-9 graden rond normaal voor de tijd van het jaar.
De dagen daarna blijft het wisselvallig met enkele buien en veel bewolking. Aanvankelijk liggen de maxima rond 9 graden, maar in het weekend komt de temperatuur in de dubbele cijfers. Het wordt 10-13 graden. Het is niet meteen voorjaarsachtig want bewolking overheerst en er is kans op buien.
Bron: weeronline