Er lekker warmpjes bij zitten

Regio – De week begint zomers met veel zon en maxima tot 26 graden op de zandgronden. De dagen daarna houdt het mooie weer met zon en stapelwolken aan. In het Hemelvaartweekend lopen de temperaturen verder op met op uitgebreide schaal 25 graden of meer.

zon in blauw

Vandaag, maandag, draait de wind naar het zuidoosten en daarmee wordt warme lucht aangevoerd. Het belooft een op en top zomerse dag te worden. In de ochtend schijnt de zon uitbundig en is er geen wolkje aan de lucht. In de middag kan in het oosten een enkele vriendelijke stapelwolk ontstaan. In het zuidwesten is soms wat sluierbewolking, maar die houdt de zon nauwelijks tegen. Het blijft droog.

In de avond en nacht naar dinsdag is het, op enkele velden hoge bewolking na, overwegend helder. Lokaal kan een mistbank ontstaan. Het wordt niet koud. De minima liggen tussen 10 graden in het oosten en 12 in het westen.

Dinsdag is het opnieuw prachtig lenteweer. Er is veel ruimte voor de zon en in het binnenland ontstaan stapelwolken. De maxima komen uit op 20 graden in het noorden tot lokaal 26 in het zuiden. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind, waardoor het in de kustgebieden soms wat frisser aan kan voelen.

Ook woensdag is het mooi weer met veel zon in de kustgebieden en vriendelijke stapelwolken in het binnenland. De zwakke tot matige noordwestenwind zorgt ervoor dat het iets minder warm wordt. De maximumtemperatuur komt uit op 19 graden in het noordwesten tot 24 in het zuidoosten.

Ook met Hemelvaart is het prima weer met een mix van zon en stapelwolken. Het kwik stijgt naar 20 graden in het noorden tot 26 in het zuidoosten. Vanaf vrijdag draait de wind naar meer zuidoostelijke richtingen en daarmee wordt nog warmere lucht aangevoerd. In het Hemelvaartweekend lijkt het op vrij grote schaal zomers warm te worden met 25 graden of meer. De kans bestaat dat het in het zuiden zelfs tropisch warm wordt met 30 graden. De kans op neerslag is nihil.

Bron weeronline