Energie besparen bij MeerWonen

Kaag en Braassem – In het ondernemingsplan van MeerWonen staat beschreven dat corporaties voor de taak staan om het woningbezit energiezuiniger te maken. Ook MeerWonen ziet dit als haar maatschappelijke taak. Zo belasten we ons milieu minder, krijgen we meer energiezuinige woningen en verlagen de woonlasten voor onze huurders.

Vanaf 1 september is er een pilotproject van start gegaan. Er is een proefwoning ingericht  aan de H.P. van der Poellaan in Rijpwetering. Bij deze woning worden energiebesparende maatregelen uitgevoerd zoals dakisolatie, vervangen kozijnen en beglazing, CO2-gestuurde ventilatie en zonnepanelen. Bewoners uit deze straat kunnen de diverse energiebesparende opties in deze woning bekijken.

Na afloop evalueert MeerWonen het pilotproject en daarna gaan we deze maatregelen op grote schaal toepassen tijdens projectmatige onderhoudswerkzaamheden of als een woning vrij komt door verhuizing. Door deze maatregelen te koppelen aan geplande onderhoudswerkzaamheden kunnen we de woning op efficiënte wijze energiezuinig maken zonder de kosten hiervoor aan onze huurders door te berekenen. De enige bijdrage die aan de bewoners wordt gevraagd is een geringe bijdrage om de zonnepanelen en het bijbehorende dienstenpakket te kunnen gebruiken. Deze kosten zijn direct terug te verdienen bij het gebruik van de zonnepanelen. In een later stadium is het mogelijk om individuele aanvragen voor plaatsing van zonnepanelen in te dienen.

Mocht u vragen hebben over bovenstaande informatie of specifieke maatregelen dan kunt u contact opnemen met Sander Koot via ons algemene nummer: 071-331 50 00.

Zelf energie besparen
Voor diverse tips om te besparen op uw energieverbruik verwijzen we u graag naar  de website van Milieu Centraal.

Artikel bron: MeerWonen