Eigen duofiets Fietsmaatjes voor Leimuiden

Leimuiden – Vrijdagmiddag 30 september was er een feestelijke bijeenkomst van de Stichting Fietsmaatjes in de Ontmoeting. Het bestuur van de stichting overhandigde daar officieel de duofiets bestemd voor de vrijwilligers en gasten uit Leimuiden, Rijnsaterwoude en Bilderdam.

p1010107-custom

de overdracht van de sleutels

Voorzitter Idi van der Meer en penningmeester Jan van der Salm waren aanwezig om de fietssleutels te overhandigen aan Cor Rijkelijkshuizen die samen met zijn vrouw Ria de co√∂rdinator is voor de regio Leimuiden. Van der Meer herinnerde de aanwezigen er aan dat de stichting in 2014 is gestart en dat er nu al vier duofietsen zijn. Dat is ver boven de verwachting van vijf jaar. De vierde fiets bestemd voor Leimuiden is gekocht door donaties van de VSB, Rabo, Schiphol en de kerken. Fantastisch dat het zo snel is gegaan. En erg blij dat Cor en Ria het regelen in Leimuiden, maar zie ze lachend, we blijven wel betrokken bij het wel en wee. Voorlopig is dat alleen ‘wel’ want vorig jaar is er al gestart met een paar dagen in de week een fiets en dan nu kan de fiets per week 14 keer gebruikt worden door de gasten.¬† Er zijn er nu 17 maar dat wordt snel meer door de mond op mond reclame.

Op de achtergrond luisteren de dames Bep Sanne-Vork, Jouke Kroon en Heleen Siereveld aandachtig mee. Zij zijn om verschillende redenen al gast van de Fietsmaatjes. Om de week rijden ze een dagdeel met een vast vrijwilliger en dat bevalt ze prima. Het is gezellig en ze zijn even uit hun eigen wereldje. Nu kunnen ze misschien wel wat vaker er gebruik van maken. Ze zijn er vast van overtuigd dat het in een behoefte voorzet en dus was het applaus voor de stichting en hun vrijwilligers die het toch maar mooi regelen.

Auteur: Job Grovenstein
Foto bron: Job