Eerste Open Bedrijvendag voor scholieren

Kaag en Braassem – Maandag 12 november wordt de allereerste Open Bedrijvendag Kaag & Braassem gehouden. Een dag waarbij scholieren kunnen kennismaken met de enorme diversiteit aan beroepen in de regio. Een unieke uitwisseling tussen scholen en praktijk.
Ondernemersvereniging OVA Kaag & Braassem is de drijvende kracht achter de open dag. ‘We willen het bedrijfsleven in de regio en de ondernemersmentaliteit ook voor de toekomst blijven stimuleren. Met de open dag laten we de jeugd zien hoe divers het aanbod aan banen hier eigenlijk is. Het zou mooi zijn als zij hierdoor eerder denken aan een uitdagende baan dichtbij’, legt OVA-voorzitter Hans Straathof uit.
Basis, middelbaar én mbo
De Open Bedrijvendag is bedoeld voor zowel groep 7 en 8 van de basisscholen en middelbare scholieren als voor het mbo en BBL (lerend werken).
Ochtend- en middagprogramma
De SSBA (basisscholen) en het Bonaventuracollege hebben zich al ingeschreven. Ruim 470 leerlingen bezoeken in de ochtend vanaf 9.00 uur om toerbeurt vijf verschillende bedrijven. Het middagprogramma is voor iedereen. Dan openen nóg meer bedrijven hun deuren. Leerlingen (en hun ouders) mogen er tot 17.00 uur vrijblijvend langsgaan.
Meedoen?
Ben jij een scholier of ken jij scholieren, die wel willen weten of er een baan voor hen bij zit? Of wil je met je bedrijf ook aanhaken en de nieuwe generatie warm maken voor werken in de regio? Dat kan. Voor het middagprogramma zijn nog plaatsen beschikbaar. Meld je snel aan via de website www.openbedrijvendagkaagenbraassem.nl. Daar vind je ook meer informatie én alle deelnemende bedrijven.

Datum: 12-11-18