Duurzaamheid: een steeds hotter wordend item

Regio – Op de Dag van de Duurzaamheid, woensdag 10 oktober, organiseerde Rabobank Groene Hart Noord een Duurzaamheidsmarkt bij de Dyck. Met de markt wilde de bank verschillende partijen met duurzame oplossingen, gemeenten, Greenhome en particulieren samen brengen om kennis uit te wisselen. De ruim 150 bezoekers lieten zich graag informeren over hoe je met duurzame investeringen in de woning kan besparen op de energierekening, het comfort in huis en het milieu spaart.

Vertegenwoordigers van 14 bedrijven uit de regio beantwoorden graag de vele duurzaamheidsvragen  van de bezoekers. Dat duurzaamheid leeft  bleek uit de vele gesprekken ze voerden met een variëteit van onderwerpen.  Hoe verwarm ik mijn bedrijfspand of woning, wat is een warmtepomp, hoe bouw je duurzaam, wat betekenen zonnepanelen, vloer- en wandverwarming, luchtbehandeling, isolatie van daken en vloeren, kunststof kozijnen, pelletkachels tot aan ledverlichting. Duurzame vertegenwoordigers van de gemeenten Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn en Zoeterwoude waren aanwezig om de bezoekers te informeren over subsidiemogelijkheden.

Greenhome, een onafhankelijke platform voor verduurzamen van woningen, en de Rabobank hielden informatiesessies over besparings-, duurzaamheids-, en financieringsmogelijkheden. Een zeer geslaagde avond volgens de bank.  Duurzaamheid leeft, de bezoekers kunnen aan de slag met de aangereikte kennis om samen met de installateurs en bouwers de woonomgeving duurzamer in te richten.

Winactie
Onder de bezoekers van de Duurzaamheidsmarkt werd een waardecheque van € 250,- verloot. De gelukkige winnaar, Keijzer uit Nieuwveen, mag de cheque besteden bij één van de deelnemende bedrijven uit de regio.