Drie keer lidmaatschap in de orde van Oranje Nassau

Kaag en Braassem – Vanmorgen, woensdag 26 april, heeft burgemeester Marina van der Velde-Menting, de versierselen behorende die behoren bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau in het gemeentehuis uitgereikt aan drie inwoners van de gemeente.

P1050268 (Small)

Onderscheiden zijn:
Mevrouw R. Bouwmeester-van Veen (Ria). Mevrouw Bouwmeester is al meer dan 10 jaar actief voor de Stichting ‘Geef Gehandicapten Kans’. Zij is iedere zaterdagmiddag in het zwembad te vinden, waar zij mensen met een beperking begeleid in het water. Het is geweldig dat met deze begeleiding heel veel, vaak jonge mensen, met een handicap hebben leren zwemmen. Daarnaast zet zij zich het jaarrond in voor de GGK voor acties rond de loterij en het rondbrengen van attenties. Daarnaast al 15 jaar secretaris van de EHBO-vereniging St. Christofoor in Roelofarendsveen. In die rol coördineert zij aanvragen voor  EHBO en doet vrijwillige taken voor Wijdezorg, locatie Jacobus, en is 19 jaar. Is aanwezig bij de rolstoelvierdaagse en de jaarlijkse kermis de cliënten van Wijdezorg. Ook de Zonnebloem geniet al sinds 2007 van de vrijwillige inzet van mevrouw Bouwmeester.

Mevrouw M. van Egmond (Marijke)
Mevrouw Van Egmond is al sinds 1994 secretaris van de stichting ‘Geef Gehandicapten Kans’. Ook regelt zij complexe subsidieaanvragen.  Zij heeft een belangrijke rol in de cliëntenraad en in de regionale belangenvereniging voor mensen met een beperking. Ze is 14 jaar penningmeester van het bestuur van de afdeling Rijnstreek van KansPlus. Een supervrijwilliger. Zij heeft bijzondere belangstelling voor het zoeken en maken van verbindingen voor broers en zussen van gehandicapten.

Mevrouw W. Hogetoorn-van Dijk (Wil):
Mevrouw Hogetoorn-van Dijk is al sinds 1978 actief als vrijwilliger voor de stichting ‘Geef Gehandicapten Kans’.  Zij is 16 jaar het aanspreekpunt van alle activiteiten bij de Waterduikers, de zwemafdeling van de GGK. Mevrouw Hogetoorn heeft de gave om de match tussen vrijwilliger en zwemmer juist te maken en ontzettend veel zwemmers met een beperking daarmee heel gelukkig te maken. Geweldig dat er zelfs zwemmers bij zijn die het officiële KNZB-zwemdiploma halen. Bezoekjes aan betrokkenen bij de stichting, om hen in het zonnetje te zetten of steun te geven is haar ook volledig toevertrouwd.
In 2012 is zij ook toegetreden tot het bestuur. Zij is de spil van de stichting als het gaat om cursussen voor vrijwilligers, lotenverkoop, het kindercorso en acties voor de muziekafdeling van de GGK.
Zwem- en poloclub Alkemade pikt ook nog een graantje mee van de vrijwilligersinzet van mevrouw Hogetoorn. Zij heeft daar jarenlang gezorgd voor administratieve ondersteuning bij zwemwedstrijden. Ook heeft zij jarenlang het zwemkamp onder haar hoede gehad en was daarbij de schakel tussen ouders en kinderen.

Auteur: Job Grovenstein
Artikel bron: Gem. KenB